Nydelig utsikt nordover fra Moseidhytta.
Nydelig utsikt nordover fra Moseidhytta.

- Vi håper mange tar turen til inn til hytta framover. Poenget er å skape et hyggelig sted slik at flere kan dra på tur og se gleden i fysisk aktivitet og turliv, sier rådgiver Ole Petter Omdal.

Han har hatt hovedansvaret for prosjektet, som i stor grad er en gave fra SR Bank og Agder fylkeskommune. Den koster rundt én million kroner og Venneslas andel er et par hundre tusen.

Dagsturhytter skal settes opp i alle Agders 25 kommuner. Mange er allerede på plass. En stor navnekonkurranse endte med navnet Moseidhytta. Moseidhytta blir en av få dagsturhytter på Agder som ligger like ved oppkjørt skiløype vinterstid.

-Den ligger helt sentralt både sommer og vinter. Egentlig er plasseringen fantastisk, for du kan komme inn til hytta fra alle retninger i Vennesla kommune. Sommerstid kan du gå inn fra Stølen, Loland, Kjåvann, Drivenesvannet, Bommen, Smååsane og Lindekleiv, forteller Omdal.

Akkurat nå er det ikke skiføre innover, men både fra Smååsane og Stølen skal det være greie spor å gå i. Du kan få en flott romjulstur til hytta.

Moseidhytta er for alle. Derfor må vi ha noen ordensregler. Du må ta av deg skoene før du kommer inn i hytta. Du må også feie og rydde før du går. Det kommer skilt med ordensregler.

Strømmen er basert på solcelle. Et eget tidsur må betjenes for å få av og på strøm.

Vedovnen er bare å bruke. Du kan ta med egen ved, eller betale 50 kr for å fylle opp ovnen med ved på Vipps nr 756572 (Vennesla Turstigruppe), eventuelt betale inn på 3100 60 72421. 

Det må ikke hogges trær eller tas greiner i området til fyring!

Den nye turstigruppa i kommunen har påtatt seg ansvaret for å etterse og holde oppsyn med Moseidhytta. Det er Ole Petter Omdal ekstra takknemlig for.

Vennesla bibliotek skal ordne bøker i bokhyllene. Tøfler og pledd er også planlagt.   Senere vil det også komme benker og bålpanner utenfor.

- Ting kommer på plass etter hvert. Til sommeren kommer toalett også, sier Omdal, før han avslutter med de forløsende ord:

-  Vær så god og velkommen!