Ordføreren sammen med Ole Aadnesen og Daniel Bakken i henholdsvis Øvrebø Bil og Karosseri og DB Bil.
Ordføreren sammen med Ole Aadnesen og Daniel Bakken i henholdsvis Øvrebø Bil og Karosseri og DB Bil.

- Det er moro med så flotte bedrifter, som driver så godt og er solide og proffe og i stadig utvikling, sier ordfører Nils Olav Larsen.

- Å besøke aktører i næringslivet, er både en glede og en viktig oppgave. Vi forsøker å få til ganske mange slike turer hvert år, fortsetter han.

Han mener det er viktig at kommuneledelsen er rundt i næringslivet, både for å få impulser, kunnskap og viktige innspill.

Reguleringsplan sto sentralt

Ordføreren besøkte forrige uke Øvrebø Kjøkkenprodukter AS midt på Skarpengland, før turen gikk til Øvrebø Bil og Karosseri AS og DB Bil AS. Næringsrådgiver Torgeir Haugaa deltok, mens kommunedirektør Svein Skisland denne gang ikke rakk å være med på besøket.

Begge bedriftsbesøkene handlet mye om hva bedriftene driver med, men ordføreren fikk også klare meldinger om sentrumsutviklingen på Skarpengland. Det lokale næringslivet er svært opptatt av den nye reguleringsplanen for området, hensynet til myke trafikanter og at nye kryssløsninger ikke må gjøre det vanskeligere for kundene å komme til bedriftene.

Familiebedrift

Øvrebø Kjøkkenprodukter ble startet allerede i 1986, og hovedproduktet er benkeplater. Bedriften har flere store kjøkkenprodusenter som kunder. Familiebedriften har i dag to ansatte, far og sønn Helge og Torbjørn Jacobsen. Deres far og bestefar, Jan Sigurd Jacobsen, var tidligere aktiv i bedriften.

Bedriften vokser jevnt og trygg år for år, og omsatte i 2022 for rett over seks millioner kroner, med pent overskudd.

76 millioner i omsetning

 Bilfirmaene over vegen er større med flere ansatte, men budskapet var omtrent det samme. Øvrebø Bil og Karosseri AS er sammen med DB Bil AS i dag en av Øvrebøs største private arbeidplasser med 13 ansatte år en samlet årsomsetning på hele 76 millioner kroner, fordelt på 46 millioner kroner på verksteddelen og 30 millioner på bilsalg.

Øvrebø Bil og Karosseri drives og eies av Lars Ottar Eikeland og svogeren Ole Aadnesen. Eikeland var med på å starte selskapet allerede i 1991 – og siden har driften vokst gradvis år for år. Det har vært også vært mye omstilling. Bilbransjen er en bransje i konstant endring. For noen år siden ble det også etablert bilsalg-selskap. DB Bil drives av Daniel Bakken.

- Vi setter pris på at ordføreren og kommuneledelsen prioriterer bedriftsbesøk. Det gir en flott mulighet til å fortelle om hva som er viktig for oss som driver verdiskapning ute i bedriftene, sier Ole Aadnesen.

Neste bedriftsbesøk er ikke endelig planlagt, men ordføreren regner med å rekke en tur eller to til før sommerferien.