- Jeg har aldri hilst på en 100-åring før, men det var ikke så annerledes. Du er jo sprek som en ungdom, sa Nils Olav Larsen da han gratulerte og overrakte blomster fra Vennesla kommune.

Gunvor er den første 100-åringen ordføreren besøker. Han har tenkt å gjøre det til tradisjon å besøke de som feirer en så stor dag, akkurat som det er tradisjon at kongen sender gratulasjon.

Han kaller det en ære å få lov å komme. Gunvor reiste seg fra stolen og hilste pent. Hun mente det var en stor ære at han kom.

Hun synes faktisk han er flottere i virkeligheten enn i avisene.

Gunvor ble født på skuddårsdagen i 1920 og sier hun holder seg godt siden hun bare har hatt 25 ekte bursdager til sammen. Hun vokste opp på Øvrebø gård sammen med to søstre og drev gården sammen med sin ene søster fra 1961 til 1986. Begge de to var ugifte.

Gunvor Øvrebø greide seg selv og bodde hjemme helt til for noen få måneder siden. Nå bor hun i omsorgsleilighet på Hægelandsheimen, men steller seg i stor grad selv.

Da ordføreren kom, var hun opptatt av bunaden. Den skal hun ha på seg lørdag når cirka 25 familiemedlemmer og venner virkelig skal gjøre stas på henne.

- Nei, jeg har ikke noe godt råd for å bli så gammel. Det er liksom ikke noe jeg har gått og tenkt på, for jeg hadde jo aldri trodd jeg skulle bli 100, ler Gunvor.

Gunvor Øvrebø snakker om hesjing og høying, om at hun og søsteren måtte leie inn litt hjelp, men at det var moro å drive gård. Hun har også vært meget aktiv i arbeidet for Santalmisjonen og Misjonsselskapet, for ikke å snakke om menighetshuset i Øvrebø.

- Kirka og menighetshuset har alltid vært viktig for meg. Jeg har hatt et godt liv, forteller Gunvor Øvrebø, før hun snur seg mot ordføreren og spør.

- Håper du også på å bli 100, ordfører?

- Ja, hvis jeg holder meg så godt som deg, ler ordførere og ber om 100årsklem.