Statsforvalteren sendte ut melding klokka 12.30 der han ber lokale og regionale instanser øke beredskapen. Vennesla er godt forberedt og varslet allerede i går innbyggerne om det store snøfallet som ventes. Vi har rundt 20 brøyteenheter klare for eksempel.

Agder Energi har satt ekstra beredskap og varslet vare for strømbrudd. Der har varslet Vennesla kommune om at sannsynligheten er liten for strømbrudd i nedre Vennesla (hvor det er flere alternative forbindelser) og noe større i Øvrebø og Hægeland.

For de fleste av oss er det nok føreforhold og redusert framkommelighet som blir den største utfordringen. I Vennesla ha politikerne besluttet å utsette deler av møtet i bygg- og miljøutvalget torsdag, slik at de slipper å reise på befaring i en periode hvor vi har bedt folk om å la bilen stå, hvis mulig.

Statsforvalteren ber på vanlig måte om at kommuner og regionale aktører gjør risikovurderinger for egen sikkerhet og tjenesteyting og iverksette risikoreduserende tiltak. 

Værmeldingen er mellom 20 og 50 centimeter snø, og snøen kommer onsdag ettermiddag og vil gradvis gå over til regn. Spørsmålet er når det går fra snø til regn. Torsdag regnes det med snøgrense ett sted mellom 200 og 600 moh.

Regn etter snø betyr ofte problemer med overvann. Dette er noe alle bør være obs på i morgen.