Smittesituasjonen torsdag 17. juni er altså som tidligere meldt at vi har tre smittede i en familie. Klokka 22.00 meldes det at disse smittetilfellene vil føre til rundt 50 personer i karantene. To femteklasser ved Hunsfoss skole er i karantene.

Tidligere torsdag varslet vi ventekarantene for en tiendeklasse ved Vennesla ungdomsskole. Denne karantenen er nå over. Det sørget en hurtigtest for. Disse elevene kan møte på skolen som planlagt fredag.

Lavere enn landet

Selv om smitten kom tilbake med tre nye torsdag, er smittesituasjonen god. Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane la fram gode tall for politikerne. Han mener det er klokt å legge ved lokale tiltak slik situasjonen nå er.

Smitten måles som kjent i tilfeller pr. 100.000 innbyggere siste 14 dager. Da er tallene slik torsdag:

  • Vennesla 33
  • Norge 51
  • Kristiansand 95.

Politikerne er helt enig om at vi skal gå over til nasjonale tiltak slik situasjonen er, men at vi skal følge situasjonen nøye.

I øyeblikket er Norge på gjenåpning trinn to. Når vår forskrift går ut søndag 20. juni klokka 24.00 er muligens Norge på trinn tre. Vi vil oppdatere hjemmesidene med riktig trinn mandag morgen.

Her kan du lese om hvor mange som kan treffes og hvordan reglene er på de ulike nasjonale trinnene.

Her kan du lese forskriften som fortsatt gjelder ut helga.

Når vi åpner opp mer og folk kan samles i større antall, er det viktig å minne om smittevernrådene. Vi skal fremdeles holde minst en meter avstand. Vi må huske håndvasken og munnbindet. Munnbind har mindre effekt når smitten er lav, men munnbind er beregnet å redusere smittespredning med 40 prosent - og kanskje enda mer nå som Delta-virus kan komme til våre områder. Det er seksti prosent mer smittsomt enn det engelske.

Hvilke regler i hvilken kommune?

Mange lurer på hvilke regler som gjelder utover sommeren og på reise til andre kommuner. Følg de strengeste reglene, er en grei huskeregel.  Du må følge reglene i den kommunen du besøker. Hvis reglene er strengere hjemme, skal du ta med deg reglene hjemmefra.