Fra venstre adm. dir. i Husbanken, Osmund Kaldheim, styreleder i Vennesla boligstiftelse Inger Turid Tonstad og statssekretær Aase Marthe Horrigmo
Fra venstre Osmund Kaldheim, Inger Turid Tonstad og Aase Marthe Horrigmo

Onsdag 27. februar inviterte Vennesla boligstiftelse til offisiell åpning av leilighetsbygget i Sentrumsvegen 34. Tilstede ved åpningen var bl.a. adm. direktør i Husbanken, Osmund Kaldheim, statssekretær Aase Marthe Horrigmo, representant for brukerne, Sørlandets boligbyggelag.

Leilighetsbygget midt i Vennesla sentrum og like ved Kulturhuset, er unikt i nasjonal sammenheng. Vennesla er alene om å bygge så mange leiligheter til mennesker med spesielle behov midt i sentrum.

Mye av æren for at bygget har blitt en realitet har leder i boligstiftelsen Inger Turid Tonstad. Egentlig sier regelverket at kun noen få leiligheter skal bygges sammen, at et slikt anlegg ikke må ha institusjonspreg og at det skal plasseres i ordinære bomiljøer.

Tonstad og Vennesla boligstiftelse utfordret regelverket og sa: «Er ikke 17 leiligheter sentralt plassert i et pulserende sentrum mer inkluderende enn noen få spredt rundt om?» Hun fikk det som hun ville. Husbanken godkjente og ga støtte – selv om det satt langt inne. Nå håper Vennesla kommune at flere vil følge etter og at Husbanken og myndighetene vurderer reglene slik at flere liknende prosjekter kan realiseres rundt i Norge.