Nå skal vi sorter ut plastemballasjen

Andre uke av januar 2018 starter Avfall Sør utkjøring av sekker for innsamling av plastemballasje fra husstander i Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla.  Avfall Sør deler ut en rull med plastsekker og en krok, for å henge sekk med plastemballasje på den grønne dunken på tømmedag. Utdelingen av plastsekker og kroker skjer i løpet av januar og februar.

Når får vi innsamlingssekkene?

Sekker vil bli utdelt i januar/februar, og man vil kostnadsfritt kunne få flere sekker ved behov. Dersom man ønsker en ekstra rull viser man det med å knytte en vanlig bærepose på grønn dunk ved tømming.

Hva er forskjell på plast og plastemballasje?

Plastemballasje fra husholdninger er poser, folie, begre, bokser og flasker av plast, f.eks. sjampoflasker, kaffeposer, ostepakker, rømmebegre, vaskemiddelflasker og bæreposer. Eksempler på plast som skal leveres i grå dunk er: leker uten elektronikk og batteri, suppeposer, hundeposer, tannbørster, penner, brukte lightere, isopor, CD.

Se eksempler her

Hvordan behandle plastavfallet?

Plastemballasjen må skylles og samles i bæreposer, typisk på kjøkkenet, og legges i sekker som kan oppbevares på vaskerom, i garasjen eller annet egnet sted, fortrinnsvis under tak. Det kan være praktisk med et sekkestativ eller oppheng på vegg

Redusere kostnaden

Husk på at mye plastemballasje kastes i dag i grå dunk. Med ny ordning kan dere derfor vurdere å redusere størrelse, antall eller tømming av grå dunk. Når dere tømmer mindre, vil det medføre reduserte gebyrkostnader. 

Når hentes plastavfallet?

Plastemballasje vil bli hentet på samme dato som papiret; hver 4. uke

Her finner du din tømmekalender

Mer informasjon om henting av plastemballasje