Smitten:

Vi har altså 23 smittetilfeller siste uke. 20 av dem er under 20 år. Det er i gruppene som ble sist vaksinert at smitten spres mest. Det ble utført 727 tester ved testsenteret i Holtet forrige uke.

Testing og sporing:

Norge er åpnet og Vennesla er åpnet. Vi kan leve helt normalt igjen. Helsemyndighetene nasjonalt har nedjustert TISK-arbeidet. Dette betinger økt ansvar for smittesporing og testing for den enkelte innbygger. Vi er inne i en periode med det regjeringen kaller «Normal hverdag med økt beredskap». Noe av denne beredskapen er det den enkelte innbygger som står for. Dette har vi informert om og det ligger info på hjemmesiden, men vi minner om det likevel.

  • Du anbefales å følge kloke smittevernråd som håndvask og det å bli hjemme når du har symptomer.
  • Du får økt ansvar for testing ved sykdom
  • Du får økt ansvar for selv å smittespore.

HER PÅ HJEMMESIDEN finner du detaljert informasjon om testing og sporing, samt viktige telefonnummer.

Gult nivå:

Vi fortsetter med gult nivå i grunnskolen ut uka. Etter høstferien er det normal drift. Årsaken til gult nivå er følgende. Det tar cirka tre uker fra vaksinering til den virker godt. Det er nå tre uker siden 16- og 17åringene ble vaksinert og to uker siden 12-15 ble vaksinert. Vi vil fortsette med gult til vi vet at vaksineringen har full effekt. Dette har også sammenheng med at vi har hatt betydelig med smitte i skolene i de siste ukene.

Vaksine:

Vi har nå passert 89 prosent andel av den voksne befolkningen over 18 år som har fått første dose vaksine. Vi vil fortsette med drop-in i Venneslahallen en periode tid. Etter hvert vil vaksinering bli tilbudt ved Helsesenteret. Nå har hele samfunnet stått på i halvannet år for å beskytte de som ikke tåler sykdommen. Nå er det vaksinen som overtar denne jobben. Vi vil derfor på nytt be deg om å ta vaksinen!

Ekstra trygghet:

For å trygge ekstra, anbefaler vi alle som jobber med pasientkontakt i Vennesla kommune om å teste seg i sju dager før de går på jobb, hvis de har smitte i egen husstand. Dette gjelder seg om de er fullvaksinerte. Dette som en ekstra sikkerhet for å hindre smitte til grupper som trenger ekstra beskyttelse.

Kriseledelsen hadde møte mandag morgen. Vi har besluttet å fortsette med ukentlige møter framover også. Vi gleder oss stort over at vi nå kan leve normalt. Samtidig må vi være forberedt hvis det kommer større smitteutbrudd og uventede ting skjer. Dere kan være trygge på at vi kan endre beredskap på kort varsel om nødvendig. Vi vil framover informere om smitte og utvikling i pandemien hver mandag formiddag. Hvis noe spesielt skjer, vil vi informere så fort som mulig.