- Folk burde bruke denne lokalhistoriske muligheten mye mer, sier biblioteksjef, Anne Kjersti Bentsen.

www.agderbilder.no ligger det over 69.000 bilder fra hele Agder, alt sammen digitalisert de siste årene. Her ligger også bildene fra Vennesla.  Dette nettstedet er et samarbeid mellom Vest-Agder-museet, fylkeskommunen og interkommunalt arkiv.

I tillegg har biblioteket lagt dem ut på sin Flickr-konto og de er tilgjengelige via www.venneslakulturhus.no.

Arve Lindvig er prosjektleder. Han mener den store bildeskatten bør brukes mye mer av sørlendingene. Han oppfordrer lag, foreninger og kulturfolk, samt skoler, til å bruke bildeskatten aktivt.

- I september skal vi snakke mer om dette under et lunsjtreff i Vennesla bibliotek og kulturhus. Jeg har en del foredrag om bildesamlingen rundt på bibliotekene, sier han.

Reglene er at alle privatpersoner får første bilde gratis. Du kan også få dem gratis hvis du bruker dem til allmennyttige formål. Hvis ikke koster hvert bilde 125 kroner i ekspedisjonsgebyr. Dette er for å få fjernet vannmerket som er lagt på bildene.

Et kjapt søk på Vennesla-seksjonen på www.agder.bilder.no gir masse interessant. Bilder av Hunsfos før i tiden, bilder av skirenn med hundrevis av tilskuere i Rakkestad-bakken, bilder av flommer i Otra og masse bilder av folk – med navn på.

- Vi er alltid interessert i nye opplysninger om bildene, sier Lindvig.

Biblioteksjef Bentsen forteller at Vennesla bibliotek også har de fleste bildene i papirkopi eller i negativ i sin fysiske samling.