Speideren, med varaordfører Eivind Drivenes og dattera Tordis i spissen, sørget for servering
Speideren, ved Eivind Drivenes og dattera Tordis i spissen ,sørget for mat og drikke til de mange frammøtte

Brød til åpning

- Vi mangler jo bare litt fisk, så har vi sikkert nok til alle og kanskje kurver til overs, spøkte banksjef i SR-Bank Rune M. Nilssen da han hørte om brødstuntet. Nilsen deltok under den offisielle åpningen sammen med ordfører Nils Olav Larsen.

Tanken var å åpne hytta ved å la fylkesordføreren sage over et tre. Men Moseid bakeri sponset folkefesten med kaker og mye godt – og bakeren overrasket alle med å levere et meterlangt brød påmalt "Moseidhytta" til selve åpningen.

Godt over 100 deltok på folkefesten ved Moseidhytta
Godt over 100 deltok på folkefesten ved Moseidhytta

Bankens idé

Dagsturhytter åpnes nå rett som det er i Agders kommuner, etter at ideen og prosjektet ble lansert SR-bank. Banken gikk inn med seks millioner i gave (250.000 kroner til hver kommune) og snart er det slike turhytter i alle de 25 kommunene. Det er Agder fylkeskommune som koordinerer og finansierer store deler av prosjektet/prosjektene.

- Neste helg åpner jeg hytter i Iveland fredag, Bykle lørdag og Hægebostad søndag. Det er så moro å være her i Vennesla – og se den fantastiske plassen dere har valgt, sa Thomassen.

Ordfører Larsen fulgte opp med å peke på alle stedene du kan gå inn til Moseidhytta fra: Stølen, Loland, Kjavånn, Drivenesvannet, Smååsane.

-  Og selve perlen, turen fra Lindekleiv, sa ordføreren. (Han er født, oppvokst og bor på Lindekleiv).

Anders Robstad spilte fanfare da Moseidhytta skulle offisielt åpnes.
Anders Robstad spilte fanfare da Moseidhytta skulle offisielt åpnes.

Mange ildsjeler

Speideren ved varaordfører Eivind Drivenes og dattera Tordis i spissen sto for servering, kaffe og saft til de vel 100 frammøtte som kom fra alle kanter for å være med på åpningen. De prominente gjestene med ordførerkjeder kom via Drivenesvannet. Der gikk de og 50 andre sammen med naturlos Helga Hodnemyr. Hun er også aktiv i Vennesla Turstiforening, som skal drifte Moseidhytta. Inn fra Stølen, hadde Midt-Agder friluftsråpd rigget med seks ulike poster der barn kunne rpøve alt fra vedstabling til frisbee-golf.

Inne i hytta satt bibliotekar Caroline Louise Gabrielsen klar til å lese for barna frå alle bøkene som er plassert i hytta. Der inne fant vi også «dåpsbarnet» Rune Nesland Askekjær. Det var han som vant navnekonkurransen med forslaget «Moseidhytta».

Rune M. Nilsen fra SR-Bank synes det er moro  å se at bankens idé har ført til så mange flotte hytter på flotte tomter.

- Denne i Vennesla har jo flott beliggenhet også om vinteren, tett på skiløype. Vårt håp er at mange finner glede i friluftsliv og turer. Det er en fornøyelse å få lov å være med på åpningen, sa han.

 

Caroline Louise Gabrielsen fra biblioteket satt klar til å lese bøker. Lånebøker er en del av inventaret i Moseidhytta
Caroline Louise Gabrielsen fra Bilioteket var klar med gratis lånebøker. Bøker er alltid å finne i Moseidhytta.

Smørøyet

Ordfører Larsen kunne ikke dy seg om plasseringen:

- Den er perfekt. I syd kan du fra Moseidvarden se ned på, jeg mener ned til, havnebyen vår, Kristiansand. Nordover kan du fra hytta se til Ljosland, Setesdal, Himmelsyna og langt østover au, sa han og høstet applaus.

Moseidhytta er dagsturhytta midt i smørøyet, med andre ord. Det eneste som gjenstår er å få rullestol-veg inn til hytta. Ordfører Larsen lovet å se på mulighetene for å få det til.

Rune Nesland Askekjær - mannen som fant på at dagsturhytta i Vennesla skal hete Moseidhytta.
Rune Nesland Askekjær - mannen som fant på at dagsturhytta i Vennesla skal hete Moseidhytta.