- Vi markerer alltid nye miljåfyrtårn-bedrifter, og Montèr blir niende virksomhet i Vennesla som får denne utmerkelsen. Jeg er stolt over å få overrekke skiltet til Montér, for dette betyr mye. Mange er innom her i løpet av et år. Nå kan dere være med på å oppdra mange til mer miljøansvar, sa ordføreren da han delte ut diplom til daglig leder Terje Lindekleiv.

Stort miljøfokus

- Dere er jo en kompleks bedrift. Mye varer inn og ut. Mye emballasje. Mange ulike stoffer. Mye transport. Det er nesten en bragd at dere blir miljøsertifisert, sa ordføreren.

Lindekleiv fortalte at konsernet i løpet av neste år kvitter seg med den siste dieseldrevne trucken. De nye truckene blir elektriske.

- Vi blir en bedrift uten forbruk av diesel. De eneste er de innleide transportørene, men etter hvert blir de også elektriske, sier Lindekleiv, som forteller at miljøsertifisering til Miljøfyrtårn er en stor og krevende jobb, men en oppgave konsernet ønsker.

-  Heldigvis var vi kommet langt allerede da konsulentene fra Miljøfyrtårn kom i mai. Vi har vært miljøbevisste lenge. Dokumentert miljø- og klimastandard er noe stadig flere kunder krever av oss, forklarer Lindekleiv.

Det gjør jo naturen og klimaet også. Ordføreren fortalte om hvor mye som havnet i elva fra Hunsøya for noen tiår siden. Nå er situasjonen en helt annen.

- Ta plasten. Nå må alt resirkuleres og dokumenteres. Det er jo bra, sier ordføreren og minner om at Vennesla skal være ei Grønn og urban bygd.

Ti miljøfyrtårn i Vennesla

Han er svært tilfreds med at stadig flere bedrifter og virksomheter satser på miljøsertifisering. Montèr er nummer ni. Nummer ti og neste til å få utdelt diplom er Sparebanken Sør. Her er de øvrige:

Vinmonopolet, VEF Entreprenør AS, Vennesla tannklinikk, Vennesla videregående skole, Malermester Nystøl AS, K Tveit Bilglass AS, Meny Vennesla AS og Trygg Maskin AS.

Lover mer sykling

Så var det kaka. Den ble godt mottatt av de ansatte på Montèr. Kaffepausen også. Det ble mange gode historier rundt bordet. Ordføreren ville ha fram løfter om mer sykling til jobb. Flere lovet å sykle litt, i alle fall. 

- Dere får engangskopper, må jeg innrømme. Vi må få brukt dem opp, før vi går over til mer miljøvennlig servise. De er faktisk utenfor regelverket, men vi kan jo ikke kaste dem ubrukt heller, sa Terje Lindekleiv. Han lover at det skal bli satsing på miljøvennlig transport til og fra jobb framover.