Påmelding for kurs 2023

Vi trenger seks påmeldte for å gå i gang. Kurset er på halvannen time tre ulike dager, og vi håper på fire runder i løpet av året. Vi har gjennomført kurset flere ganger før de siste årene - og det har vært kjempepopulært. Vi håper på stor oppslutning denne gangen også.

  • (Fullbooket) Første runde: Kursdager 1. februar, 8. februar og 15. februar
  • Andre runde: Kursdager 12. april, 19. april og 26. april
  • Tredje runde: Kursdager 6. september, 13. september og 20. september
  • Fjerde runde: Kurssger 1. november, 8. november og 15. november

Kurset er utviklet av norske psykologer og forskere, og presenterer negative tanker som ulike tankevirus som kan behandles med psykologiske vitaminer. Tankevirus har også egen hjemmeside der du kan lese mer

Hvem passer kurset for?

Dette kurset er for alle – fra deg som sliter med angst eller depresjon til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.
Kurset arrangeres for personer over 18 år. Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg fra ”normale folk”, men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad.

Målet med kurset

  1. Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre oss syke.
  2. Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan det påvirker psykisk helse. Du lærer også om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv.
  3. Kunnskap om ulike tankevirus, og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Gjennomføring

Sted: Hjørnet Dagsenter, Sentrumsveien 47, 4700 Vennesla

Tidspunkt: Kursene foregår på dagtid mellom klokka 14.00 og 15.30

Kursledere: Medarbeidere i avdeling psykisk helse, Enhet for livsmestring
Pris: Kr: 300- pr. kurs, og betales med Vipps eller faktura ved første kursdag.
Ved spørsmål om kurset: Send mail til Mestringskurset tankevirus eller send SMS til tlf nr 982 99 880 og vi kontakter deg.