Det er ingen nye smittede siste døgn. Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane sier situasjonen i Vennesla nå er god, selv om smitten er tre ganger så høg som for halvannen uke siden.

Insidenstallet var fredag morgen 93,7 i Vennesla, mot 48 på landsplan. I Kristiansand og på Agder er tallet rundt 98. Grimstad har utbrudd og har allerede passert insidens på 255.

De gode gamle rådene

- Nå som vi reiser mer og treffes mer, er det de gode gamle rådene om håndvask, avstand og munnbind som vil holde smitten på avstand. Vi må stole på at vi følger rådene alle sammen. Det blir litt som å kjøre bil. Hvis ikke den som kommer imot holder sida si som vi regner med, kan det gå galt, sier Dalane.

Vi er både i en trygg og utrygg situasjon. Smiten er lav. Samtidig er det nok med én smittet person som ikke er klar over egen smitte. Beveger han seg i mange miljøer, har vi plutselig et utbrudd. Det er derfor Dalane sier at vi ikke må glemme de gode og gamle smittevernrådene. Det er den beste forsikringen vi har!

Vaksineprioritering

I hele sommer fortsetter vaksinering i Venneslahallen. Det er kommet retningslinjer for å prioritere ansatte i barnehagene og skolene til vaksine. Det er tillatt å maksimalt sette av ti prosent av vaksinedosene til dette. I Vennesla tenker vi å prioritere barnehagepersonell først, men dette vil vi forsøke å koordinere i regionen. Det blir samordningsmøter rundt dette mandag.

I uke 26 fortsetter vi vkasinering i Venneslahallen av aldersgruppe 45.54 år. Vi kaller nå inn innbyggere som er under 50 år. Se vår vaksineside uke for uke 

Barn og unge

I lang tid har vi alle sammen vært mindre sammen og deltatt på færre sammenkomster og opplegg enn det vi var vant med for 16 måneder siden. Særlig er vi opptatt av å legge forholdene til rette for barn og unge. v vi skal senke skuldrene og være trygge, samtidig som vi er i beredskap og passer på. Det er viktig at vi ikke lar frykten tære på kreftene i sommerferien.

Tirsdag åpner vi offisielt vår ganske så desentraliserte badepark. Det er rigget med trampoliner i Sannelandsvannet i Hægeland, Sangelandsvannet i Øvrebø og en trampoline og katapult i elva ved Venneslaheimen – i samråd med barne- og ungdomsrådet.

Samtidig er svømmehallen åpen i hele sommer. Vi håper dette, sammen med en rekke andre ting, vil skape en smittetrygg opplevelse for flest mulig.

Vi kommer tilbake med info når noe viktig skjer

Da sier vi god og trygg helg!