Hver dag får ni kvinner beskjed om at de har brystkreft i Norge, og i år handler Rosa Sløyfe om å skaffe forskningsmidler til persontilpasset behandling.

Aksjonen foregår i hele oktober, og bedrifter, organisasjoner og mange andre vil bidra til å farge landet rosa. De siste årene har Rosa Sløyfe-løpet fått spesiell oppmerksomhet. Det har blitt arrangert i Norges ti største byer.

Virtuelt løp i år

Siden koronaen fremdeles er i landet, blir det ikke arrangert løp i år. Hver og en oppfordres til å delta via det virtuelle Rosa Sløyfe-løpet. Her kan du melde deg på og betale en viss sum. Du finner påmelding hos rosaløyfeløpet.no

Ordfører Nils Olav Larsen ledet an da kommunestyret stilte i rosa t-skjorter utenfor Skarpengland skole torsdag. De tok en runde rundt den nye flotte strandstien rundt Skarpenglandvannet for å markere støtte til kreftsaken.

Kreftforeningen er en av arrangørene. Denne foreningen har også på gang andre helt nye tilbud i Vennesla. Har du hørt om kjøretjenesten?

Nytt tilbud i Vennesla

Det er Kreftforeningens nyopprettede tilbud som tilbyr trygg transport og en hyggelig kjøretur for pasienter som skal til og fra sykehus, fastlege eller apotek. Sjåførene er frivillige som ønsker å stille opp for andre, og tilbudet er gratis.

Denne kjøretjenesten er nå tilgjengelig for innbyggerne i Vennesla kommune. Du kan laste ned appen nyby eller ringe bestillingsnummer 21 49 49 21.

Regionleder i Kreftforeningen, Geir O. Wehus, fra Øvrebø er glad for at Kjøretjenesten nå er et tilbud også i Vennesla kommune.

For mer informasjon om Rosa Sløyfe-aksjonen kan du gå inn på Kreftforeningens nettsider.