- Jeg synes jo det er moro, men jeg skjønner nesten ikke at det er meg de snakker om. Jeg ble satt ut i begynnelsen. Jeg prøver bare å gjøre en grei jobb, forteller Kjersti.

takk skal du ha boka

Begynte med epost

Det var rundt nyttår at Hilde fikk en e-post der Klp (Kommunal landspensjonskasse) ba om innspill på mennesker som hadde hjertet med seg på jobb. De ville ha kunnskap om folk som gjorde «det lille ekstra».

- Jeg tenkte på Kjersti med en gang. Hun er en unik sykepleier. Hun ser alle rundt seg, hun strekker seg. Hun gjør de rundt seg gode og hun ser hver eneste bruker og kollega på en helt spesiell måte, forteller Hilde.

Hun sendte inn forslag om Kjersti og kort fortalt endte det slik. Kjersti konkurrerte blant flere tusen og endte opp i finaleheatet blant rundt 30 som kjempet om «takk skal du ha prisen». Hun fikk ikke den, men Hilde fikk beskjed om å levere en tekst til Klps nye bok som heter «En stor takk – til alle som har med hjertet på jobben».

Eget kapittel

Nå er det et eget lite kapittel i boka om Kjersti Greibesland og alt det positive hun gjør for omgivelsene.

Kjersti er 34 år og har jobbet på Hægelandsheimen siden hun begynte å studere som 19-åring. Hun vet ikke hvor mange timer ekstra hun har lagt ned i alle de årene, men hun kan ikke tenke seg flottere jobb enn sykepleie.

Hilde er 32 og mer nyutdannet og sier dette:

- Kjersti har lært meg utrolig mye. Og hun er et forbilde for mange. Vi har det veldig flott på Hægelandsheimen og i hjemmetjenesten. Det er fordi vi bryr oss om hverandre.

Bygge eller tappe?

Enhetsleder Anita Åsan kommer også for å si litt om Kjersti. Hun er stolt over bokomtalen. Særlig at den kommer nå, få uker før Hægelandsheimen er 50 år.

- Vi jobber mye med arbeidsmiljø. Vi skal bygge hverandre, ikke tappe hverandre. Du orker mer i et godt miljø enn i et dårlig. Kjersti er et stort forbilde. sier Åsan.

Eller for å si det som Hilde Omestad skriver om Kjersti Greibesland i boka til Klp:

«Jeg hadde selv Kjersti som kontaktsykepleier da jeg var student, og hun var en av grunnene til at jeg ønsket å jobbe på Hægeland etterpå. Hun fortjener en stor takk for alt hun gjør før de rundt seg. Vi skulle hatt flere sykepleiere som henne».

Det er bare ett ord å ende denne artikkelen med:

"GRATULERER!"