- I Søgne stilte over 100 sjåfører. Kjempebra. Dette kurset er absolutt å anbefale. Ingen eksamen, ingen risiko for å miste lappen. Vi prater og har det sosialt og lærer, sier Tom Erik Dønnestand i Nullvisjonen.

Det er Statens Vegvesen som holder kursene for bilførere 65+. Kursholder Frode Haavaag sier dette om betydningen:

- Folk ønsker å bo hjemme og klare seg selv så lenge de kan. Da er bilen viktig. Mange er usikre på en del ting og velger å kjøre mindre. Vår erfaring er at praktisering er det aller beste. Dette kurset gjør den enkelte trygg og mye sikrere i mange år ekstra som sjåfør, sier han.

Statistikken lyver ikke. Eldre bilførere er mer utsatt for å havne i alvorlige ulykker og dødsulykker enn andre. Men for eldre bilførere som har tatt 65+kursett, er det motsatt. De er mindre utsatt enn andre for å havne i ulykker.

På kurset snakkes det om utfordringer og temaer som eldre sjåfører ofte er usikre på – siden mye er skjedd i trafikken siden de tok sertifikatet.

Rundkjøring og filskift er gjenganger som tema. Det samme er parkeringsbestemmelser, vikeplikt, motorveg og vegmerking.

Kurset i Vennesla foregår i kommunestyresalen på Herredshuset 11. og 14. mars. Begge dagene blir det servert mat og gitt god tid til samtale. Todagerskurset varer fra klokka 10.00 til 14.00 begge dagene.

Påmelding skjer til Tom Erik Dønnstad

mobiltelefon 906 67 689

 epost: tom.erik.donnestad@sogne.kommune.no.

Statens Vegvesen holder 65+-kurs over hele landet. På Agder foregår det kurs cirka en gang i måneden. Tradisjonelt har de vært arrangert på trafikkstasjonene. Erfaringen med å flytte ut i kommuner er kjempebra. Erfaringene med disse kursene er meget gode.