Som meldt tidligere i dag var det smitte i nær familie til en tidligere smittet. Dette fører nå til at 17 barn og fire ansatte i Øvrebø barnehage på Loland må i karantene til 28. februar. 
Barnehagen stenges ikke, men drives som normalt. Alle som skal i karantene er oppringt. De som ikke hører noe, kan møte som vanlig.

Ingen tegn til mer smitte

Smittetilfellet med tilknytning til Venneslaheimen har ekstra fokus. I kveld er det tatt 15 hurtigtester av ulike personer og ansatte med tilknytning til den smittede. Alle viste negativt resultat, og det tolker vi meget positivt. Pr. nå har vi ingenting som tyder på videre smitte. 
Alle nærkontakter, i alt 22, skal ta full test 25. februar.

Det siste smittetilfellet fra onsdag er i isolasjon til 4. mars. Her er det åtte nærkontakter som er satt i karantene til 28. februar. Situasjonen er avklart.

Roser smittesporerne 

Ordfører Nils Olav Larsen retter en ekstra ros til fung.organisasjonssjef Geir Knutsen og teamet av smittesporere som han leder. Onsdag måtte ekstra personell trø grunnet mange nærkontakter å ringe. Selv midt i vinterferien, stiller folk opp på minutter. Smittesporing er en svært viktig del av arbeidet for å hindre smittespredning.

Den andre svært viktige delen står du for. Vennesla er fremdeles i en god smittesituasjon, men i Kristiansand settes stadig nye smitterekorder. Bruk munnbind når du ikke er sikker på at du holder god nok avstand, for eksempel når du handler. Avstand er det aller viktigste sammen med få sosiale kontakter. Reis minst mulig. Ha oversikt over nærkontaktene dine.

Takk!

Mållinjen er der  framme. Nå må vi sammen sørge for at de siste kilometerne av dette maratonløpet blir så lette som  mulig. Takk til hver enkelt som bidrar til å gjøre denne dugnaden lettere.