Enhetsleder Arne Vatne har over 20 enheter klare til å brøyte fra onsdag ettermiddag. Han håper han slipper altfor mange biler i kø da.

- Du bør unngå å kjøre hvis du kan. Har du satt på sommerdekk, kan du glemme bilen. Da må du skifte dekke før du kjører.  De som kan ha hjemmekontor, har en ekstra grunn til å holde seg hjemme onsdag, sier Vatne.

Vennesla kommune ber innbyggerne ta naturlige forholdsregler. Det er snakk om et klassisk mars-snøvær og det kan bli svært vanskelige kjøreforhold og mye tung snø.

Arne Vatne forventer vanskelige kjøreforhold særlig i ettermiddagstrafikken når folk skal hjem onsdag.

Gult og oransje

Meteorologisk Institutt har sendt ut gult varsel. Det vil si mellom 15 og 30 centimeter snø. De vurderer tirsdag å endre til oransje varsel. Det vil si mellom 30 og 50 centimeter snø. 

- Vi har drøyet fordi ting er usikkert, men de siste prognosene er noe kjøligere og går i retning vesentlig mer snø, kanskje rundt halvmeteren, sier Granerød.

Temperaturen er rundt null og vindretning sørøst. Det er med slik vindretning de store, våte snømengdene kommer.

Når slår det om?

- Det vil ventelig snø fra onsdag ettermiddag til midnatt. Så er spørsmålet når det blir mildt nok til at snøen går over til regn. Skjer det midnatt, kommer det kanskje 20 til 25 centimeter. Skjer det først torsdag morgen, kan det komme en halvmeter snø, sier Granerød.

Meteorologisk regner med å ha et mer presist svar på snømengden onsdag morgen.