utekafe2

- For et fantastisk arrangement, sier kommunalsjef for helse og omsorg, Ragnhild Bendiksen. Hun ble invitert til festen og er overbegeistret. Samskaping av beste merke. Nå trengs bare flere frivillige så kan dette ta helt av.

- De må gjerne kontakte Frivilligsentralen, sier enhetsleder på Hovedkjøkkenet, Linda Fagerheim. Hun har et godt motto: «Man må sette i system for å få til noe». Nå vil hun sette system rundt det å skape fellesaktiviteter ute både på Venneslatunet, Venneslaheimen og Hægelandsheimen. 

- Nå begynte vi her  i år på Venneslatunet med kake og kaffe og konsert fra Trond Arntzen og «Charlie» på munnspill. Veldig moro, sier Fagerheim, som sier det blir flere utekonserter og samlinger på Venneslatunet og andre institusjoner framover. Hovedkjøkkenet ønsker å samarbeide med Frivilligsentralen og heimene om å skape mer aktivitet.

På Venneslaheimen blir det utekafe allerede neste uke. Der blir det utekafe allerede tirsdag 14. juni klokka 11.30, og planen er å få kafe to ganger i uka framover.

- Det er så flott med utekafe for da samles beboere og pårørende på tvers av avdelinger. Å få frivillige til å bidra med dette, er helt topp, sier leder for Venneslaheimen Ann Catrin Ruenes. Aktivitøren og kjøkkenet har i sammen fått til mye. Nå skal det bli enda mer. Under pandemien var alle slike aktiviteter avlyst. 

I Hægeland har det i alle år vært noen flere frivillige rundt heimen (i alle fall i forhold til folketallet) enn det er i Vennesla. Der er det nå laget ny grillbu og forskjønnet park og hage. Her blir det stor fest 16. juni. Da skal Frivillighetens år feires og ordføreren skal åpne både grillbu og ny sykkelsti. En fast gjeng med frivillige driver mange aktiviteter på Hægelandsheimen.

De kommende tiårene vil antall eldre i Vennesla doble seg. Vi trenger flere og flere arenaer der frivillige og kommunale enheter samhandler om gode løsninger. 

Men tilbake til Venneslatunet: Enhetsleder Kaj Benjamin Hagemann takker kjøkkenet for initiativet og sier det var flott å se hvordan folk koste og likte seg. Det var bare «heilt hondre»