Imponert ordfører

- Jeg er imponert. Du har gjort en stort jobb helt alene, men dette er viktig. De bedriftene som ikke tenker på morgendagen i dag, har ikke framtida foran seg. Framtida handler om å være miljøbevisst, sa ordfører Nils Olav Larsen.

Stor jobb

Kjetil Tveit innrømmer at det har vært en stort jobb å gjennomgå alle prosedyrene som kreves for å bli Miljøfyrtårn-bedrift.

- Det viktige er jo hvordan vi oppfører oss og hvilke holdninger vi har. Jeg har i alle år sortert avfall og hatt lånebiler som er bensingjerrige. Egentlig trenger jeg ikke endre noe som helst i hverdagen. Den store jobben har vært å sitte kveld etter kveld med skjemaer, sa Tveit.

Det er like strenge krav til en liten bedrift som en stor bedrift når du skal bli miljøfyrtårn-sertifisert. Akkurat det undrer Tveit litt.

- For meg er det helt nødvendig å få dokumentert at jeg driver miljøvennlig. Forsikringsselskaper og anbydere er mer og mer opptatt av disse spørsmålene, og man taper i konkurransen hvis man ikke kan dokumentere at driften er mest mulig miljøvennlig, sa Tveit.

Han har drevet sitt enmannsfirma innen bilglass siden 1990-tallet. Det var faktisk ordfører Larsen som godkjente Tveits første verksted hjemme på Lie i Øvrebø den gang Larsen jobbet i teknisk etat.

- Jeg husker endatil at du kjørte en rød Ford Escort, fortalte Tveit under kakespisingen.

Ordfører Larsen lo. Han savner visst den bilen fortsatt.

Langt flere bør

Ellers var ordføreren opptatt av at for få Vennesla-bedrifter er sertifisert etter standarden til Miljøfyrtårn.

- Vi har syv stykker nå, men det burde vært dobbelt så mange. Tveit er et forbilde og flere bør følge ham. Hver eneste bedrift må tenke over hvordan de skal greie framtida – da blir miljø og klima viktigere og viktigere, sa ordføreren, som serverte kake og kaffe på keramikkservice. For få år siden var det kun pappkopper i kommunen.

- Vi er i gang. Vi holder på med klimaplan og vi er blitt medlem i Klimapartner og tar steg framover. I år skal vi teste solceller på et kommunalt bygg – og vi har krevd overgang til elektriske biler der det er mulig, sa ordføreren, som mener politikerne har satt klima på dagsorden på en nye måte.