- Vi trenger ikke strekke gata ut og hindre at folk står tett i år. Smittevern-tiden er over. I år skal vi kose oss rundt bål, foran boder og i butikker og virkelig ha en intim og varm og god opplevelse, sier Julegada-leder Jorunn Sagen Olsen.

Forberedelsene er i full gang. Kulturskolen og Kulturhuset planlegger som vanlig flere scener med masse opptredener. Julegada er langt mer enn handlefest. Den er også kulturarenaen hvor hundrevis av barn får vist seg fram og kjent på mestring.

Julegada er samskaping. Agnar Espegren i Hunsfos Opplevelse er i full gang med å booke boder, konserter og sponsorer og ambassadører. Kjøp i Vennesla og gårdeierne er i gang med sine forberedelser. Ei egen gruppe jobber med areal-disponering og utsmykking i Julegada.

- Nytt i år er kjøpesenteret i Atrium. Det betyr enda flere butikker og spisesteder, sier Jorunn S. Olsen.

Hun sier at Julegada vil finne tilbake til sjelen sin i år. Etter flere år med pandemi måtte arrangementet strekkes ut geografisk i fjor. Målet var faktisk å ha det litt glissent slik at avstandene ble store.

- I år skal vi ha Julegada på mye mindre område. Den skal konsentreres foran Kulturhuset og nedover og oppover Gågada, sier Jorunn.

70 frivillige har allerede meldt seg. Vi trenger enda flere. Ikke minst trenger noen til å fyre og passe på bål og bålpanner.  Det er bare å ta kontakt med Jorunn hvis dere vil arrangere noe eller finne på noe.

Julegada har alltid vært samskaping mellom mange aktører. I år er det formalisert gjennom at Julegada er blitt ei forening, og ulike parter inngår forpliktende samarbeid.

Dette har tatt litt tid å få på plass. Men nå er alt klart, og samskapingskoordinator Jorunn S. Olsen har tatt på seg å lede arbeidet i styret. Ikke så rart, for det var henne som startet opp med julemarked i det små for mange år siden.

Julegada-foreningen består, i tråd med samskapingsplattformen for Vennesla, av èn del Vennesla kommune, èn del frivilligsentralene og èn del Vennesla Næringsforening. Sammen skal partene skape ei unik stemning og flotte opplevelser.

Vi gleder oss masse. Det vet vi du også gjør. Det er bare litt under sju uker igjen til det braker løs!