- Det aller meste vil la seg gjennomføre som planlagt, men de nye nasjonale tiltakene må tas hensyn til og følges, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

Trygge opplevelser i Vennesla

- Jeg vil minne om at kjøpesentre, butikker og arrangementer over hele landet skal ha åpent som planlagt. Da kan også Julegada gå som planlagt. Og vi snakker om en utendørs folkefest. Utendørs er det veldig lite smitte, sier leder for Julegada Odd Grønberg.

- Vi har luft og rom nok – og folk skal komme og kose seg. De skal ha godfølelsen og vite at vi har gjort det som kreves for å sikre fine og gode opplevelser med godt smittevern. Jeg vil rett og slett anbefale trygge juelopplevelser og trygg julehandel i Vennesla, sier Grønberg og legger til.

- Jeg gleder meg skikkelig nå. Tenk på alle barn og voksne som har forberedt seg og skal ha kulturinnslag. Mange, mange sitrer av forventning og spenning. Heldigvis slipper vi å skuffe dem. Det er mye god helse i å arrangere Julegada, sier Odd Grønberg.

- Vi skal ha folkefest, men en trygg folkefest. Vi skal følge de råd og regler som gjelder over hele landet nå, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Onsdag morgen hadde Julegada-komiteen møte med kommuneoverlege og ordfører om hvordan arrangementet må tilpasses de nye smittevernreglene. Onsdag ettermiddag gblir det en ekstra gjennomgang av Julegada-komiteens løsninger i kriseledelsen.

Endrer mye innendørs:

Det er innendørs-arrangementene i Frikirka, PM5 på Hunsøya og Kulturhuset som vil bli mest berørt av innstramningene fra nasjonale myndigheter. Her snakker vi om profesjonelle arrangører og alle gjennomgår nå hvert arrangement og vil tilpasse dette til reglene om avstand og antall.

Regelen er maksimalt 600 besøkende, men da må det deles i grupper på 200 med minst to meter avstand mellom gruppene og en meter mellom hver enkelt. Det er en rekke slike tiltak som man nå skal tilpasse seg. Særlig utfordrende er konserter med kor. Dette gjennomgås spesielt - og det vil komme mer informasjon når avgjørelser er tatt.

Sikrer ekstra utendørs:

Utendørs gjør Julegada en rekke tiltak i samarbeid med kommunen. Under nevner vi bare noen:

  • Det skal deles ut munnbind på parkeringsplasser og strategiske steder.
  • Det vil bli munnbindkrav på enkelte arrangementer der avstand blir vanskelig. Dette gjelder for eksempel åpningsarrangementet fredag i Graslia og Coca Cola-bilen ved Moseids bakeri lørdag. Det vil bli skiltet om dette.
  • Det leies inn ekstra trivselsvakter fredag og første helga som skal gå i Julegada og minne folk om avstand eller munnbind – rett og slett være der for å skape god stemning og trygghet og hjelpe til.
  • Det bestilles ekstra skilt og plakater for å minne om smittevernreglene. Disse skal henge i Julegada og på butikkene.
  • Sikkerhetsansvarlig gjennomgår ei ekstra gang alle deler av Julegada, som Tivoli, bålplasser, speiderleir, Erik Alfreds installasjoner og så videre med tanke på smittevern. Er det utfordringer, settes det inn tiltak.

HUSK Å FØLGE RÅD, ANBEFALINGER OG PÅBUD