- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, og håper jeg kan komme litt før 1. desember, men vi får se, sier den nyansatte lederen.

Han overtar etter Anne Kjersti Bentsen som leder Vennesla bibliotek i over 30 år, men som nå er blitt pensjonist.

Jørn Hjørungnes er utdannet bibliotekar og er i dag biblioteksjef ved Ulstein Bibliotek på Hareidlandet på Vestlandet. Men han bor i Kristiansand, og har bodd i byen siden 2006 da hans kone fikk stilling som pianolærer på musikkonservatoriet. Han har tidligere jobbet ved flere ulike bibliotek på Sørlandet.

- Biblioteket og Kulturhuset i Vennesla er jo viden kjent. Det er veldig kjekt at det satses p kultur, og bygningen er jo et synlig bevis på det. Kultur er viktig, og ikke minst er kulturelle møteplasser viktig, sier den nye biblioteksjefen.

Jørn Hjørungnes er opptatt av digitaliseringen sin skjer i bibliotek-Norge, men enda mer opptatt er han av å beholde bibliotekene som en fysisk og varm møteplass.

-Bibliotekene er inne i en gullalder. Det drives et flott arbeid med biblioteket som arena for ikke bare litteratur, men også samfunnsdebatt, kulturelle uttrykk og generell møteplass. Dette er viktig, sier Hjørungnes.

For Vennesla kommune er Kulturhuset både en bygning og et innhold – og en arena vi ønsker å bruke enda mer. Hjørungnes sier han gleder seg til å bidra i dette arbeidet. Han sier Vennesla er særlig godt kjent for arbeidet biblioteket gjør overfor barn og ungdom.

- Nå skal jeg lære enda mer om Vennesla før jeg sier noe om mine planer. Jeg kjenner Vennesla mest fra naturen. Turer i skog og mark er viktig for meg, og jeg har gått en del i Vennesla, sier han.