Forrige uke meldte få venndøler seg 90 deltakere ble invitert til jobbmesse, men svært få møtte opp. Da NAV gikk ut med info om at Vennesla-ungdom takker nei til ledige jobber i Setesdal, begynte telefonene hos NAV å ringe fra andre kanter av landet.

Nå har NAv bestemt seg for å arrangere seks nye jobbmesser neste uke. Tirsdago onsdag kan du velge mellom tre ulike klokkeslett. Det er laget et digitalt påmeldingsskjema du kan melde deg på via. Du finner også skjemaet under NAV Midt-Agder på Vennesla kommunes hjemmeside

- Dette er en svært god mulighet for praksis og inntekt for unge arbeidstakere som ønsker å komme i gang i arbeidslivet. Jeg synes det er leit at folk går glipp av mulighetene som ligger her, sier NAV-leder Rolf Velle. 

Tilbakemeldingene fra næringslivet på Hovden, er at arbeidsmiljøet i bransjene er svært godt, og at bomiljøet på Hovden også er svært bra. Så det bør være fullt mulig for de som er interesserte i nye erfaringer, å få en spennende arbeidserfaring her – og gode opplevelser. Arbeidsgiverne strekker seg langt, og skaffer også bolig for de som mangler det.

Han vil ikke gi opp denne muligheten til å få venndøler uten jobb, inn i arbeidslivet. I øeyblikket er det 244 venndøler helt uten arbeid. Det utgjør 3,3 prosent av arbeidsstyrken.

- Deltagelse på jobbmessene er helt uforpliktende, og gir god informasjon om hva som finnes av arbeid og muligheter, sier Velle.