Om kampanjen

Jeg kjører grønt er for alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen. Det er helt gratis å delta. Kampanjen er både en individuell konkurranse og en konkurranse mellom arbeidsplasser. Det er om å gjøre å få flest mulig poeng. For virksomhetene er det om å gjøre å få flest mulig poeng per ansatt.

De 500 første som når 75 grønne poeng, får to kinobiletter, et busskort med verdi 100 kr og et sykkelservicekort. Totalverdi 600 kr.

Nytt i år er at hver grønn reise teller ett poeng. En tur-retur reise gir to poeng.

Påmelding via app eller nettside

Påmelding Jeg kjører grønt via nettside

Du kan også melde deg på via Jeg kjører grønt-appen (App store/Google Play). Dersom det er første gang du deltar, må du registrere deg på nettsiden først.

Hva er en grønn reise?

Du får poeng for alle reiser der du kunne brukt bil, men velger å gå, sykle eller tar tog/buss. Det gjelder både på fritiden og i jobbsammenheng. Du får ett grønt poeng når du sykler, går eller tar buss/tog. En tur-retur reise gir to poeng. Tur med hund, eller trimturer kan du få poeng for hvis du unnlater å kjøre bil til turutgangspunkt. Hvis du f.eks. bor på Nodeland og sykler til lysløypa på Nodelandsheia for å gå på tur, så får du et grønt poeng.

Bilfri onsdag og søndag

40 prosent av reisene våre skjer på fritiden. Derfor innfører vi Bilfri søndag. Klarer du å la bilen stå på søndager, får du hver gang 10 grønne poeng. Det fins for eksempel mange flotte naturopplevelser så nærme der du bor at du kan sykle og gå. Bilfri onsdag beholdes fra kampanjen i fjor. Også det gir uttelling med 10 poeng

Ukepremier, vervepremier, månedspremier og sluttpremier

Hver uke trekker vi to premier á 500 kr blant de som registrerte sine poeng uken før.  Alle som verver minst en deltaker, er garantert å vinne premie. Premiene er sykkelservicekort, kinobilletter og busskort.

Både 1. oktober og 1. november trekkes 3 månedspremier. Hver premie har en verdi på 2000 kroner. Vinnerne kan velge mellom busskort og gavekort på Kilden. 

Ved kampanjeslutt trekker vi vinnere i kategoriene grønn (100-199 poeng), grønnere (200-299 poeng) og grønnest fra 300 poeng og oppover.

Konkurranse mellom arbeidsplasser

Arbeidsplasser konkurrerer mot hverandre i fire kategorier etter antall ansatte:

Under 15 ansatte
15-50 ansatte
51-200 ansatte
Over 200 ansatte

Personlige poeng tilflyter arbeidsplasser automatisk, forutsatt at deltakerne har krysset av for sin bedrift. Beste virksomhet i hver kategori premieres med en «gratis kinosal» på Kristiansand kino. Bedriften velger film og tar med seg ansatte til en sosial og kulturell begivenhet.

Folkehelse og klima

Hensikten med kampanjen er bedre folkehelse og lavere klimautslipp. Hver og en kan bidra til å nå FNs togradersmål: Temperatuten i atmotsfæren må ikke bli mer enn to grader høyere i 2100 enn i 1850.