Nytt i år er en bærekraftmåler som viser deg hvordan du ligger an til å bli grønn og bærekraftig. Nytt er det også at alle bilfrie dager teller (3 poeng).

Melder du deg på, blir du en del av vårt store Miljølag! I tillegg kan alle arbeidsplasser registrere seg som eget lag.  Arbeidsplasser som deltok i 2017, regnes som deltakere også i 2018.  Kampanjen starter 27. august og varer til 30. november.

Jeg kjører grønt er en kampanje for miljøvennlige reiser. Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan bli med i konkurransen om å bli best på grønne reiser. ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen arrangerer Jeg kjører grønt. 

Du melder deg på via Jeg kjører grønt-appen eller på jegkjorergront.no.
Følg også kampanjen på Facebook!

Nyhet: Bærekraftmåleren
Dersom du registrerer 10 poeng eller mer per uke, blir du regnet som grønn og bærekraftig. Måleren viser hvordan du ligger an til å nå bærekraftig nivå - minst130 poeng i kampanjeperioden.

Alle bilfrie dager teller
I år du får poeng for alle bilfrie dager, ikke bare for bilfrie onsdager og søndager, som i 2017.  Du får 3 poeng for hver bilfrie dag.

Premiedryss for de 1500 første med 40 poeng
Skynd deg å oppnå 40 poeng! Da blir du med i trekning av 5 sykler (verdi kr 5000) og 20 flotte tursekker.

El-sykkel hovedpremie ved kampanjeslutt
Ved kampanjeslutt blir alle som har nådd bærekraftsmålet (130 poeng) med i trekning av el-sykkel til verdi 25 000 kroner. 

I tillegg trekkes premier i kategoriene grønn, grønnere og grønnest. Vinnerne velger mellom busskort eller gavekort på Kilden. De kan også velge å gi pengepremien til en miljøorganisasjon.

  • Grønn: 130–199 poeng
  • Grønnere: 200–299 poeng
  • Grønnest: 300 poeng eller mer

Ukepremier og vervepremier
Hver uke trekker vi to premier à 500 kroner blant alle som registrerte poeng uka før. Alle som verver minst én deltaker er garantert å vinne sykkelservicekort, kinobilletter eller busskort.

Premiering av åtte beste bedrifter
For virksomhetene er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.  Hvis du har huket av for din bedrift i profilen din, får også arbeidsplassen din automatisk poenger du har oppnådd. De to beste arbeidsplassene i hver av fire kategorier blir premiert:
Under 15 ansatte / 15–40 ansatte / 41–300 ansatte / Over 300 ansatte

Beste arbeidsplass i hver kategori premieres med 10 000 kroner, samt et diplom. Nest beste arbeidsplass vinner 5000 kroner. Pengepremiene skal brukes til å tilrettelegge for mer miljøvennlig reising. Bedrifter og virksomheter melder seg på via  epost til:
hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

Folkehelse og klima
Kampanjen skal bidra til å redusere klimautslipp og bedre folkehelsen. Hver og en kan bidra til å nå FNs mål om maksimum to grader høyere snittemperatur i 2100, sammenliknet med 1850. Å reise miljøvennlig gir også bedre form og gode opplevelser.

Poengregistrering
Med Jeg kjører grønt-appen tar det bare sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett. Du får poeng for alle typer grønne reiser – i jobbsammenheng og på fritiden.  Det gjelder reiser til fots, med sykkel eller buss og tog.

Registrere poeng i etterkant
Husk at du kan bakover i tid å registrere grønne reiser, f.eks. hvis du meldte deg på etter kampanjestart.

  • 1 poeng: En reise til fots, med sykkel eller buss/tog (f.eks. reise hjemmefra til butikken eller til jobb).
  • 2 poeng: En tur-retur-reise til fots, på sykkel eller med buss tog (f.eks. reise hjemmefra til jobb og tilbake).
  • 3 poeng: Bilfri dag (uansett ukedag).  Bilfri vil si at du verken kjører bil selv, eller er passasjer i bil eller taxi.

Hva får du ikke poeng for?
Du får ikke poeng for trimtur eller tur med hunden. Men poeng hvis du reiser miljøvennlig til turutgangspunkt (f.eks. sykler til og fra ei turløype). Reiser utenfor Norge registreres ikke.

Påmelding foregår individuelt på app eller nettside:

Med Jeg kjører grønt-appen (App store/Google Play).
I appen kan du melde deg på med Facebook-konto eller via epost-konto.

Du blir automatisk påmeldt når du logger inn på appen via Facebook eller med epost og passord.  Fyll ut «min profil» og oppdater! Har du deltatt tidligere, må du oppdatere dine eksisterende opplysninger!

Via jegkjorergront.no
Har du ikke deltatt tidligere, fyller du ut «min profil» på «min side» og velger passord. Oppdater, så er du påmeldt.
Har du deltatt tidligere, kan du logge deg inn med epost-adresse og passord. Har du glemt passordet, klikker du på «glemt passord» og får tilsendt en lenke. Klikk på den og velg nytt passord.  Sjekk gjennom at alle opplysningene stemmer i «min profil» på «min side», og oppdater. 

Se alle kampanjens grønne gevinster!