Forfall blir 25. i hver måned. Første forfall blir 25. februar.

- Dette er etterlengtet. Både for de fleste innbyggere og kommunens administrasjon vil dette oppleves et stort framskritt, sier Siren Wennerberg i økonomiseksjonen og økonomisjef Gerd Signe Eieland.

For mange vil det være lettere å betale et månedlig beløp, enn å få noen større regninger noen få ganger i året, selv om totalsummen blir den samme. Derfor har det nye systemet også en positiv sosial effekt.

Den nye ordningen vil gjelde alle private husholdninger og næringskunder der beløpet overstiger kr. 2000,- netto pr. år. Alle eiendommer med totalbeløp under kr. 2000,- netto pr. år vil få faktura to ganger i året, med forfallsdato 25. mars og 25. september.

Næringskunder som heller ønsker faktura 2 ganger pr. år kan få dette ved å kontakte siren.wennerberg@vennesla.kommune.no   

- Vi oppfordrer også flest mulig om å gå inn på digital betaling og efaktura eller avtalegiro. Det sparer både kommunen og den enkelte for arbeid og ressurser, og dessuten er det miljøvennlig og sparer papir, sier Eieland.

Efaktura eller avtalegiro kan opprettes i din bank/nettbank. Det er lurt å gjøre dette i god tid før første månedelige forfall i februar.

De som fortsatt ønsker å få tilsendt regning på papir, kan få dette. De må da betale et papirfakturagebyr på kr. 50,-.