Med de 14 som ble registrert i går, er vi nå oppe i 22 smittede på to døgn.

Vennesla skole:

Vennesla skole har flest smittede. Her er 12 elever på flere trinn rammet, og kommuneoverlegen og rektor har sammen besluttet å innføre gult nivå fra mandag.

- For oss betyr dette liten endring, vi har allerede hatt soneinndeling i skolegården, blant annet. Vi forsterker renhold, håndvask, avstand og en del andre rutiner, sier rektor Svein A. Hornnes.

Han sier situasjonen oppleves trygg og god.

- Dette går fint. Vi har en del smitte. Det må vi nesten regne med fra tid til annen. Vi har et veldig godt samarbeid med kommuneoverlege og smittevernteamet og kriseledelsen, sier han.

Elevene på fjerde, femte og sjette trinn bes teste seg i sju dager fra i går. Hele skolen trenger ikke å teste seg. Vi minner om dette, siden det i noen medier og kanaler har vært upresis informasjon.

For generell informasjon om smitte, testing og hva man skal gjøre hvis man kjenner symptomer, gå inn på koronasidene våre.  Er du eller dine smittet, må du straks melde fra til smittesporerne på telefon 941 75 469

Moseidmoen skole

Fredag ble det også registrert ett smittetilfelle ved Moseidmoen skole.

Det betyr at elevene på hele 1. trinn, samt Kompetanseavdelingen, må testes i sju dager framover. Alle foreldre og foresatte er informert og vil få tildelt eller kan hente selvtestpakker ved Testsenteret i Holtet.

Skolen setter inn ulike tiltak, men det er ikke snakk om gult nivå for denne skolen nå.

Avstand og arrangementer

Det er altså åtte nye smittede fredag. To av dem er voksne, resten skolebarn.

Vi minner om at det nå er forsterkede smittevernråd i Vennesla igjen. Vi ber alle holde seg hjemme ved symptomer og raskt teste seg. Vi ber alle ha ekstra god håndhygiene og vi ber folk holde avstand på minst en meter.

Dette får ikke følger for arrangementer eller annen aktivitet. Rådet om avstand er en oppfordring vi håper kan følges så langt det lar seg gjøre, men vi legger ikke begrensninger på på aktiviteter.

Dalane minner om:

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane sier Vennesla nå innfører smitteverntiltak for å unngå stor spredning, og han er litt bekymret siden man ikke har full kontroll over smittevegene.

- Vi begrenser ikke folks aktivitet, men det er lurt å vente med klemming og håndhilsing i ei ukes tid framover til vi vet mer. Forsterket håndvask og god avstand til andre er viktig, sier Dalane.

- Det er grunn til litt engstelse over utviklingen. Vi gjør dette fordi det fremdeles er uvaksinerte i samfunnet. Dessuten vet vi at vaksinen har rundt 90 prosent effekt. Vi må holde smitten nede for å holdet tallet for alvorlig syke så lavt som mulig.

Vaksinering fra 18. november

Vi gjenopptar vaksinering torsdag 18. november. Fra uken deretter vil det bli vaksinering tre kvelder i uka. Vi jobber nå med å sette opp nye team for vaksineringsrundene og rullere litt på ressursene. Dere innbyggere trenger ikke foreta dere noe foreløpig.

Når vi har klar informasjon om hvordan vaksinering og time-tildeling vil foregå, vil dere få beskjed. Siden vaksinene ikke kommer før 18. november, har vi noen dager til å planlegge detaljene, for å få en best mulig ordning også denne gangen.