Etter at en elev ved Vennesla skole fikk smitte i helga, er det gjennomført 178 tester i Vennesla. 175 av disse er negative. En ny positiv ble meldt i går. To tester er fremdeles ubesvart.

Ser veldig bra ut

- Det ser veldig bra ut. Er de to siste testene også negative, kan fjerdetrinnet ut fra medisinske vurderinger gå tilbake til skolen fra tirsdag neste uke. Da har det vært ti dager siden siste nærkontakt, opplyser kommuneoverlege Per Kjetil Dalane. Avgjørelsen om dette vil bli tatt av skolens ledelse etterhvert.

Kommuneoverlegen er i øyeblikket svært fornøyd med situasjonen og understreker hvor viktig det er å reagere tidlig på symptomer.

- Her hadde noen vært i Kristiansand. En slektning fikk smitte. Da fikk de testet seg så fort de kunne. Det har nok avverget et større utbrudd. Vi må også understreke smittevernrådene. Holder vi god avstand, reduserer vi risikoen veldig, sier Dalane.

Informasjon

Smitten på Vennesla skole har naturlig nok skapt en del usikkerhet. Da er det viktig å huske på at du vil få spesiell info hvis du skal i karantene, eller ta andre forholdsregler. Vi forholder oss til råd og ekspertise hos kommuneoverlegen og Folkehelseinstituttet – og tar de grep som vi skal ta i slike situasjoner.

For Vennesla kommune er det viktig å understreke at de som skal ha spesiell informasjon, vil få spesiell informasjon. Alle andre kan oppføre seg normalt. Vi har et smitersporingsteam på mellom 10 og 15 personer vi setter inn når det er behov for spesiell informasjon. Det er viktig at alle bidrar til å redusere omfanget av usikkerhet.

Folkehelseinstituttet meldte sendt onsdag kveld om en ny smittet i Vennesla og en i Iveland. Begge disse har lokal adresse, uten å bo her. De er trolig studenter. Disse tilfellene har ingen lokale konsekvenser, melder kommuneoverlegen.