Paxlovid:

Medisinen reduserer risikoen for alvorlig sykdom som følge av korona-smitte. Dette er en forholdsvis ny medisin som ble tilgjengelig på norske apotek fra 8. desember. Den gis på blå resept etter anbefaling fra lege. Den skal kun gis til risikopasienter. Det er først og fremst eldre og de med underliggende sykdom som vil ha nytte av behandlingen.

I Vennesla har vi også rutiner for bruk av denne medisinen i våre institusjoner og på Legesenteret og Legevakt.

Her kan du lese mer om hvem som er i risikogruppe. Uansett, denne medisinen kan ikke benyttes uten etter avtale med lege.

Testing:

Er du i risikogruppe er det viktig at du tester deg straks du har symptomer. Er selvtesten positiv, bør du straks kontakte fastlegen din eller legevakt. Før du kan få medisinen Paxlovid, må smitten være bekreftet med pcr-test. Det ordner lege/legevakt.

Det er viktig at alle i risikogruppene har lagret selvtester hjemme slik at dere er forberedt.

Du kan hente tester:

Kommunen deler fortsatt ut gratis selvtestere til de som har behov. Selvtest kan hentes i Innbyggertorg på Kulturhuset eller på Spar Øvrebø og Spar Hægeland.

Generelt til hele befolkningen:

  • Er du syk, bør du holde deg hjemme slik at du ikke smitter andre. Det gjelder også i jula, og særlig viktig hvis du skal være sammen med mennesker i risikogrupper, for eksempel eldre.
  • Følg de generelle smittevernrådene om avstand, håndhygiene og god hostehygiene.
  • Det er flere sjuker som kommer samtidig nå. Det kan være lurt å teste seg for covid når du får symptomer, selv om dette ikke er noe krav eller pålegg.