Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Informasjon Korona

Oppdatert info legges ut  flere ganger i uka. Den finner du lenger lenger på denne siden, eller på facebook.

Smitteråd – de fire viktigste:

 • Hold avstand på 2 meter (over 2 meter slipper du å defineres som nærkontakt).
 • Hold hendene rene.
 • Vær hjemme når du er syk.
 • Begrens antallet personer du møter.

Når skal du teste deg?
Test deg med minste mistanke om korona. Vårt testsenter i Holtet (Venneslavegen 290 på gps) er åpent formiddager alle dager i uka. Bestill time til test på www.c19.no Innlogging med ID-porten. Du blir automatisk tildelt neste ledige time. Testen foregår ved fremmøte stort sett i bil. Dersom du ikke har mulighet for å bestille time på c19.no kan du ringe 90223523 alle dager mellom kl. 08.00 - 15.00. 

REGLER OG RÅD:

Du skal øke avstanden til andre og treffe så få som mulig. Det er den enkle oppsummeringen av alle nasjonale og lokale råd og regler. Vennesla har vedtatt en egen smittevernforskrift i tillegg til nasjonale råd og regler. Under er oversikten over de viktigste råd og regler:

 • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig og maksimalt ha to gjester på besøk i eget hjem eller fritidsbolig . I Vennesla er det i tillegg innført formelt forbud mot flere enn fem gjester. Dette gjør vi for å ha mulighet til å sanksjonere og bøtelegge brudd.  (råd og regel)
 • Alle bør holde to meter avstrand til andre. Der dette ikke er mulig, brukes munnbind. For eksempel er det naturlig å bruke munnbind under bringing og henting i barnehage eller når du er på butikken. (råd)
 • Kommer du fra områder med høyt smittenivå, bør du hverken gå på eller ha overnattingsbesøk. Barn og unge under 20 år og aleneboende kan likevel ha overnattingsbesøk av én til to venner. (regel)
 • Folk bør benytte seg av varehus og kjøpesentre i den kommunen de bor. (råd)
 • Alle unødvendige reiser bør utsettes med unntak av reiser til og fra arbeid når det ikke er mulig med hjemmekontor. (råd)
 • Det er forbudt å skjenke alkohol (regel)
 • Treningssentre stenges, men kan ha åpent for innbyggere i kommunen, for rehabilitering, individuell trening og behandling. (regel) I Vennesla har vi i tillegg plikt om å registrere besøkende (regel)
 • Serveringssteder skal registerere gjester før servering (regel i Vennesla).
 • Det blir forbudt med innendørs organiserte idretts og fritidsaktiviteter for voksne, med unntak av profesjonelle idrettsutøvere. (regel)
 • Alle planlagte arrangementer anbefales avlyst. (råd)
 • Hvis arrangementer ikke kan utsettes gjelder følgende:
 • Maks ti personer på private sammenkomster utenom eget hjem, som for eksempel bursdag i leid lokale. (regel)
 • Maks ti uten tilviste plasser.  maks 20 på fast tilviste plasser. (regel)
 • I begravelser og bisettelser er det tillatt med inntil 50 på tilviste faste plasser. (regel)
 • Utendørs tillates kun 50 på arrangementer. (regel)
 • Innendørs tillates 50 personer på idrettsarrangementer for personer under 20 år som tilhører idrettslag i samme kommune. (regel)
 • Nærkontakter til nærkontakter kan settes i karantene når kommuneoverlegen mener det er nødvendig. (lokal regel i Vennesla)

Øvrige regler:

I Vennesla er det gult nivå i barnehager og skoler. Ellers er det en rekke definisjoner, råd og regler for karantene, isolasjon, innreise, karantenehotell og så videre. De kan du lese mer om på HelseNorges oversikt over koronaregler

Anbefalinger for påska:

Det er lov å reise på hytte, men du oppfordres til å handle i egen kommune før du drar. Nasjonale anbefalinger er at ingen andre enn din egen husstand overnatter på hytta. Bor du alene kan du dra på hytta sammen med en eller to venner eller en fast husstand. Studenter som er alene og ikke etablerte, kan reise hjem i påska. Andre anbefales å bli der de er.

Oppdatert informasjon:

 

koronavirus-tema21

En positiv test - 43 negative!

Oppdatert koronainfo 11. april 2021

Elevene ved Vennesla ungdomsskole har vært fantastiske til å følge oppfordringen om testing i helga. Resultat: Blant 44 elever som har testet seg, er det kun ett nytt smittetilfelle. 

koronavirus-tema21

Klasse ved Vennesla ungdomsskole i karantene

Foreldre og søsken settes i ventekarantene

En tidendeklasse ved Vennesla ungdomsskole settes i karantene og alle i kjernefamilien til elevene i klassen settes i ventekarantene. Årsaken er smitte hos én elev.

Per Kjetil

Info om testing, smitte og vaksine

Oppdatert koronainfo 9. april 2021

Tre nye smittetilfeller fredag, men smittesituasjonen er likevel god. Testing blir svært viktig framover. Det er viktig at alle tester seg ved minste mistanke om smitte eller symptomer. Fyldig info under:

Nils Olav Larsen er glad for at lokal forskrift kan avvikles

Avvikler lokal forskrift mandag klokka 24.00

To nye tilfeller- avklart smitte

Politikerne er samstemte: Fra mandag 12. april klokka 24.00 avvikles den lokale smittevernforskriften i Vennesla. Da gjelder bare nasjonalt regelverk.

Mottaksansvarlig Marie Bodvin og barnevernsleder Mary Ann Taraldsen (stående).

Bekymret over kraftig fall i henvendelser til barnevernet

Ser vi ikke de sårbare barna godt nok under pandemien?

Antallet henvendelser til barnevernet i Vennesla er historisk lavt. Barnevernsleder Mary Ann Taraldsen og sosionom Marie Bodin er bekymret og oppfordrer oss alle til å se de sårbare barna.

koronavirus-tema21

Første smittetilfelle på 16 dager

Koronainfo 3. april 2021

Påskeaften kveld meldes det om nytt smittetilfelle i Vennesla. Personen er allerede i karantene og smittekjeden regnes som brutt.

God påske Vennesla

Koronainformasjon fredag før påske

Oppdatert om vaksine og regler 26. mars 2021


 • Det kommer dobbelt så mye vaksine uka etter påske. Og da begynner vi å vaksinere innbyggere fra 74 år og nedover. Alle må svare på en SMS.

 • Du skal begrense sosial kontakt mest mulig og treffe færre. Det er oppsummeringen av alle nasjonale og lokale regler og råd.


ungpåskehilsen

Påska for barn og unge!

Moonlight har opplegg - det har mange andre også

Vi oppfordrer barn og ungdom til å være aktive i påska. Moonlight har flere opplegg på gang. Det samme har flere lag, menigheter og foreninger.

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

Ikke bruk varehus eller kjøpesentre i andre kommuner!

Oppdatert koronainfo tirsdag 23. mars 2021

Norge innfører strengere smitteverntiltak. Flere av dem er allerede innført i Vennesla. Ett viktig nytt råd er at du ikke bør handle på kjøpesentre eller varehus i andre kommuner. Ordfører Nils Olav Larsen oppfordrer alle venndøler til å krumme nakken og bidra det vi kan!

Kommunelege Per Kjetil Dalane

Alle bør øke til to meter avstand!

Koronainfo 19. mars 2021

Heller to meter avstand enn én meter! Det muterte viruset sprer seg fort hvis det først får feste. Økt avstand er en svært god sikring! Smitten er lav i Vennesla, men situasjonen er ustabil.

smitte2

Vi ber to busspassasjerer ta kontakt!

Var med bussen med smitte ned fra Hovden søndag

Vennesla kommune ønsker så fort som mulig kontakt med to busspassasjerer som gikk av Hovden-bussen på henholdsvis Skarpengland og Homstean søndag 14. mars.

Kommuneoverlege Dalane har stoppet bruken av Astrazeneca i Vennesla i tråd med nasjonal beslutning.

Stopper vaksinering med Astrazeneca

Vaksinering i Venneslahallen avlyses

90 personer skal likevel ikke møte til vaksinering i Venneslahallen i kveld. Vennesla stopper bruken av vaksinen Astrazeneca, og følger nasjonale myndigheter som nå pauser bruken av AZ i to uker.

Per Kjetil Dalane rapporterer om ett nytt smittetilfelle og minner om hvordan vaksinering foregår i Vennesla. Greit å bli minnet om.

Gjentar info om vaksine (viktig å huske)

Ett nytt smittetilfelle torsdag. Ingen nye i karantene. Vi minner også om systemet rundt vaksine. Det er viktig at vi alle informerer hverandre og hjelper hverandre til å huske på hvordan det foregår. 

koronavirus-tema21

Beste helg på en måned!

Ett nytt smittetilfelle i helga. Det betyr at helga er den beste smittemessig i Vennesla på flere uker.

koronavirus-tema21

Ett nytt smittetilfelle

3. mars 2021 oppdatert koronainfo

Det meldes om ett nytt smittetilfelle onsdag ettermiddag. 

forskrift

Slik er reglene du må følge og rådene du bør følge

Vennesla har innført egen korona-forskrift som gjelder til 16. mars

Politikerne i Vennesla vedtok tirsdag forskrift og regler for smittevern som gjelder særskilt for Vennesla fram til 16. mars klokka 24.00. Det er også vedtatt en del råd.

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

Vennesla ønsker å innføre egen forskrift med smitteverntiltak

Forbud mot flere enn fem gjester i eget hjem, forbud mot arrangementer med flere enn ti personer, skjenkestopp og gjeste-registering, står sentralt når Vennesla nå ønsker å innføre egen forskrift med smitteverntiltak. Den vedtas etter planen tirsdag.

Kommunelege Per Kjetil Dalane

Rødt på Venneslas fire videregående skoler

Vurderer ekstratiltak mandag

Det innføres rødt nivå også på de tre videregående skolene i Vennesla kommune fra og med mandag 1. mars. Dette gjelder Øvrebø videregående skole, Vennesla videregående skole, Vennesla kristne videregående skole og Voksenopplæringen.

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller søndag

28. februar 2021 - oppdatert koronainfo

To  nye smittetilfeller søndag. Begge har kjent smitteveg. Vennesla har også hatt sitt første tilfelle av engelsk mutantsmitte.

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller

24. februar 2021 koronainfo

Det jobbes med to nye smittetilfeller onsdag. Smittesporing er i gang.  Det er relativt få nærkontakter 

22 i karantene

23. februar oppdatert koronainfo

Dagens smittetilfelle i tilknytning til Venneslaheimen sender 22 personer ut i karantene.

Ikke ukjent smitte etter nye tilfeller

21. februar 2021 - oppdatert koronainfo

Det er ikke ukjent smitte etter de siste smittetilfellene. Smittesporingsteamet har søndag kveld god oversikt 

koronavirus-tema21

Fire smittetilfeller søndag

21. februar 2021 koronainfo

Fire smittetilfeller registrert i Vennesla søndag. Tre er nye. Det fjerde er tilfellet som allerede har ført til karantene ved Skarpengland skole.

vaksine-ill

Vaksine uke 8 og 9

Informasjon om vaksinering

I uke 8 og uke ni blir det revaksinering av tidligere vaksinerte innbyggere, pluss vaksinering av helsepersonell. Antall vaksiner er noe usikkert.

NOL foran herredshuset

Ber alle innbyggere være ekstra forsiktige

Klare til å stramme inn hvis Kristiansand strammer inn - eller smitten øker

Kristiansand har høyest smitte av alle storbyene og Agder høyest av alle fylkene. Fortsetter økningen, vil Vennesla også få flere smittede. Vennesla kommune innfører ikke strengere regler ennå, men ber alle innbyggere ta ekstra forholdsregler og være svært nøye med smittevernet

koronavirus-tema21

Én ny person smittet

13 februar 2021 oppdaget koronainfo.

Udramatisk smittesituasjon, men det meldes om ett nytt lørdag.smittetilfelle 

koronavirus-tema21

Tre nye smittede tirsdag

2. februar 2021: oppdatert koronainfo

Vi meldte først om to nye smittetilfeller tirsdag. Utpå kvelden kom nok et tilfelle. I det siste tilfellet er smittekilden ukjent. 

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller tirsdag

2. februar 2021: koronainfo

Tirsdag er det to nye smittetilfeller i Vennesla. Begge de smittede var allerede i karantene. 

koronavirus-tema21

Også karantene ved Vennesla videregående

Som meldt før kunne karantenesituasjonen for kommende uke bli utvidet. 19 elever og seks ansatte ved Vennesla videregående skole er søndag kveld satt i karantene. 

Fire smittede - 12 elever i karantene så langt

To av  smittetilfellene dokumentert lørdag betyr at 12 elever på femte trinn ved Hunsfoss skole går i karantene til 5. februar. Det jobbes med ytterligere smittesporing for de to andre tilfellene, og karantenesituasjon vil bli avklart utover kvelden.

Julehandel og smittevern gikk hånd i hånd i Vennesla. Julehandelen ble svært god i Vennesla i 2020.

Nøktern glede - mye går veldig bra

Oppdatering etter info-møtet mellom kommune og næringsliv

Det går bra i næringslivet i Vennesla, men usikkerheten er økende. Ledigheten er lavere enn resten av Agder, men litt økende. Julehandelen ble veldig bra!

Kommuneoverlege Per Kjetil Dalene skal dirigere et stort vaksineapparat. Etter hvert som vi får vaksine, øker vi aktiviteten. Følg med på hjemmesiden til Vennesla kommune. Der er egen vaksineside.

Viktig informasjon om vaksinasjon!

I denne artikkelen forteller kommuneoverlege Per Kjetil Dalane om hvordan vaksineringen av alle venndøler over 18 år skal foregå. Framdriften avhenger av når vi mottar vaksine. Artikkelen står også i Vennesla Tidende 26. januar.

Framover vil kommuneoverlege Per Kjetil Dalane hver fredag ha informasjonsmøte til kommunens ulike team om vaksinasjonsprogram uka etter. Befolkningen informeres hver fredag etter disse møtene.

-Vi må bare fortsette å gjøre de riktige tingene

Oppdatert koronainfo fredag 22. januar

«Hvor der ingen kamp er, kan der heller ingen seier komme!»  Ordene tilhører Bjørnstjerne Bjørnson og du kan bruke dem som inspirasjon. Vi må fortsette å gjøre de riktige tingene – så kommer gevinsten!

koronavirus-tema21

To nye smittetilfeller

Oppdart koronainfo 20.01

Det er registrert to nye smittetilfeller i Vennesla. Smittekilde er avklart. Vennesla kommune informerer også  om at Hjørnet dagsenter åpner for mer aktivitet fra i dag 20. januar.

larsen

Smitten flater ut - ordføreren takker

1501 oppdatert koronainfo

Vennesla har hatt 43 kjente smittetilfeller siden oppstart av pandemien i fjor. Nå flater smitten igjen ut og synker. Ordfører Nils Olav Larsen takket kommunens ansatte og innbyggere på møtet i kriseledelsen fredag.

koronavirus-tema21

To nye smittede

1401 oppdatert koronainfo

Onsdag kveld er det registrert to nye smittede. De to var allerede i karantene

Hunsfoss skole

Én klasse må i karantene ved Hunsfoss skole

1101 koronainfo

Den ene av to klasser på første trinn, samt fire ansatte, er satt i ordinær karantene ved Hunsfoss skole. Karantene varer fram til 19. januar. Mistanken om smitte fra helga, viste seg å være riktig.

koronavirus-tema21

Ingen nye smittetilfeller søndag

1001 koronainfo

Det er ikke meldt om nye lokale smittetilfeller i Vennesla søndag. Men det er registrert en ny smittet fra utlandet.

koronavirus-tema21

Første trinn ved Hunsfoss skole i karantene

0901 koronainfo

En ansatt ved Hunsfoss skole har covid-smittet i nær familie og er nå i karantene til endelig testresultat foreligger. På grunn av dette er første trinn ved skolen satt i karantene inntil videre.

koronavirus-tema21

Fem nye smittetilfeller lørdag

0901 oppdatert koronainformasjon

Fem personer har testet positivt etter å ha gjennomført hurtigtaster ved testestasjonen i Vennesla lørdag. En av de fem hører hjemme i Iveland kommune.

Kommunen og næringslivet hadde oppsummerende møte på Teams denne uka.

Næringslivet gjør det i all hovedsak bra

0801 Oppdatert koronainfo

Et helt spesielt 2020 blir i næringslivet oppsummert slik: «Det går stort sett veldig bra for mange bedrifter. Venneslas næringsliv har gjort det mye bedre enn vi fryktet».

koronavirus-tema21

Én ny person smittet

0701 oppdatert koronainfo

Én ny innbygger har testet positivt for korona torsdag. Smittekilden er ukjent. Alle nærkontakter er kartlagt. 

koronavirus-tema21

Tre nye smittetilfeller - 24 i karantene

Koronainfo nr tre 0601.

Onsdag kveld fikk Vennesla kommune tre nye smittetilfeller. I det ene tilfellet er smittekilden ukjent. Kommuneoverlegen ber innstendig om full konsentrasjon om smittevernrådene

Maj Brit Larsen får det aller første stikket med koronavaksine i Vennesla av sykepleier Ragnhild Harbo.

Vaksineringen i gang – 48 doser denne uka

- Litt karsli å være heilt føsst, sa Maj Brit Larsen (68) da hun ble aller første innbygger i Vennesla kommune som fikk korona-vaksine onsdag formiddag. Gradvis rulles nå vaksineringen ut.

koronavirus-tema21

Én person smittet

0601 oppdatert koronainfo

Én person er kommet fra utlandet med smitte til Vennesla. Kommuneoverlegen sier at situasjonen er oversiktelig.

skoleskyss

Unngå buss til skolen hvis du kan

Agder Kollektivtrafikk oppfordrer skoleelever om å gå, sykle eller bli kjørt til skole de neste to ukene. Både voksne og barn bør unngå å bruke kollektivtrafikk hvis dette er mulig.

Per Kjetil

Avlyser arrangementer, mer digital skole, økt bruk av munnbind

Oppdatert koronainformasjon 4. januar 2021

Vennesla kommune følger opp alle nasjonale råd og regler og ber innbyggerne bidra til så lav sosial aktivitet som mulig de neste 14 dagene. Her følger informasjon om nasjonale råd – og konsekvensene for oss i Vennesla kommune.

vaksine

Vennesla begynner vaksinering på sykehjem i uke 1

Vennesla får 40 doser korona-vaksine i uke 1. Da begynner vaksinering av de mest utsatte innbyggerne. Her følger også info om åpningstider for teststasjonen og annen nyttig info. ALLE SOM SKAL HA VAKSINE BLIR KONTAKTET!

Vaksinering starter i midten av januar etter planen.

Vaksineplan og julefred

Ingen smitte. Cirka 250 testet denne uka. Under følger informasjon om vaksineforberedelser og juleavvikling.

Kommunelege Per Kjetil Dalane

Stort fokus på gode rutiner for vaksinering

Fremdeles ingen nye smittetilfeller i Vennesla. Måtte det fortsette, slik at kommuneoverlege og fagfolk kan konsentrere kreftene om en best mulig plan for vaksinering fra januar.

Klar til trygg julehandel. Agnar Espegren, Anette Jakobsen, Anstein Voreland og ordfører Nils Olav Larsen.

Hurtigtester, vaksiner og juleråd

4. desember oppdatert koronainfo

Fortsatt ingen nye smitteregisteringer i Vennesla kommune. Ved å følge smittevernrådene bidrar du til at vi kan fortsette slik.

Plakater med venndølske smittevernråd til julehandelen

Juleselskap, julehandel og julereiser

Under følger råd og anbefalinger om hvordan du bør oppføre deg under julehandel, julereising og julefeiring. Vi håper dette bidrar til at Vennesla forblir smittefritt også gjennom jula.

Rådgiver May.Lene Uberg i seksjon for helse- og omsorg.

Helt trygt rundt munnbind i Vennesla kommune

Det er ikke grunn til frykt eller bekymring rundt kvaliteten på munnbind i Vennesla kommune. De er godkjent og CE-merket. VGs artikkel i helgen er ikke presis rundt akkurat dette.

Ikke positiv test likevel

19. november

Personen som ble innlagt på sykehus, har testet negativt på korona, etter at en hurtigtest først viste smitte.
Per Kjetil

- Befolkningen viser gode holdninger og god beredskap!

13. november: Oppdatert koronainfo

Denne uka ble vi satt på prøve da smitten kom til Vennesla skole. Det endte med to smittede elever og over 170 negative tester. Kommuneoverlege Per Kjetil Dalane mener innbyggerne skal takke hverandre for dette resultatet.

Vennesla skole[1]

Ingen nye smittede - alle analysert

12.november - torsdag ettermiddag

Torsdag ettermiddag er alle 178 prøvene fra mandag og tirsdag analysert. Det er ikke flere korona-positive. 

Vennesla skole[1]

60 i karantene – nesten 100 testes

8. november: Oppdatert info korona

Vennesla kommune har søndag hatt kontakt med samtlige som kan ha hatt kontakt med den smittede eleven på Vennesla skole. 60 er satt i karantene og cirka 100 skal testes mandag.

Vennesla skole

Én elev smittet - to klasser i karantene

8. november koronainformasjon

En elev ved Vennesla barneskole har testet positivt for Covid-19. Begge klassene på fjerdetrinn må i karantene. Alle berørte har fått informasjon. De vil også bli oppringt av Vennesla kommune

Ber alle bidra til å redusere spredning av smitte.

Denne sjansen får vi ikke igjen – nå gjelder det

0611: Oppdatert informasjon korona

Også i Vennesla må vi holde oss hjemme og treffe færre mennesker. Ordfører Nils Olav Larsen sier vi har denne ene sjansen til å holde smitten på avstand. Vi får den ikke igjen!

koronavirus-tema21

Alle testene negative

Fredag 30.10

Ingen av de femti testene som ble analysert fredag, viser smitte. - Det er fantastisk. Jeg hadde fryktet mer smitte, sier ordføreren.