TESTING - AVGJØRENDE VIKTIG

-Testing er en av grunnpilarene i smittevernarbeidet fra kommunen. Det er via testene vi holder oversikt over smitten, oppdager den og får slått den tilbake tidlig nok,  minner kommuneoverlege Per Kjetil Dalane om.

Han frykter ned nedgang i test-henvendelser nå som smittesituasjonen er bedre, men ber folk holde beredskapen oppe. Etter påske har testingen økt til cirka 50 personer om dagen igjen, og det er et godt tegn. Ikke nøl med å teste dere, folkens!

Du bestiller test via www.c19.no (brukes ikke til vaksinetime ennå)

VAKSINE UKE 15 og UKE 16

I uke 15 kommer det som tidligere informert om 498 doser Confirmaty-vaksine (altså Pfizer).

Det blir vaksinering to dager i Venneslahallen:

  • Onsdag 14. april fra klokka 09.30 til 20.30
  • Torsdag 15. april fra kl 14.00 til 20.30

Denne uka vaksineres gruppe 4, altså folk i alderen 65-74 år. Samtidig vaksineres gruppe 4B, folk mellom 18 og 64  år med risikolidelse.

Riskolidelsene er: Organtransplantasjon, immunsvikt, hematologisk kreftsykdom siste fem år, annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft, nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, cerebral parese og Downs syndrom) og kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon.

MERK: De i risikogruppe som ikke er oppringt innen 13. april, kan ta kontakt på vaksinetelefonen 948 73 717 (åpen til 15.30 hver ukedag)

I uke 16 fortsetter vaksinering gruppe fire. Da kommer 384 doser Comirnaty (Pfizer-vaksine)

Vaksinering blir to dager i Venneslahallen

  • Onsdag 21. april fra klokka 1600
  • Torsdag 22. april fra klokka 16.00

MERK: Alle ringes eller mottar SMS som må besvares med ja for å få time. Egenbestilling av time kommer ikke ennå.

SMITTESITUASJONEN

Torsdag 8. april kom melding om to smittede i nær relasjon. Fredag 9. april er tre nye i samme relasjon smittet – viser hurtigtester. Det jobbes med smittesporing, men kommuneoverlegen sier smittekilden er kjent og at det er en avklaret situasjon.

Vennesla er generelt i en svært god smittestituasjon i øyeblikket - og det må vi gjøre alt for at kan fortsette.

Smitten pr. 100.000 innbyggere var slik fredag morgen:

  • 20 i Vennesla
  • 29 i Agder
  • 48 i Kristiansand
  • 204 i Norge
  • 521 i Oslo

GENERELL INFO

Vi minner om at lokal forskrift med forbud om å ha besøk av mer enn fem i eget hjem, varer gjennom helga. Den oppheves fra mandag 12. april klokka 24.00. Onsdag 14. kommer nye råd og regler fra nasjonalt hold. Oppdater deg når det kommer informasjon om dette.

På kriseledelsens møte fredag morgen var ordfører og varaordfører klare i sine oppfordringer. De takker innbyggerne i Vennesla for at smitten er kraftig på retur. De er fornøyd med at de strenge tiltakene virket og de oppfordrer alle om å tenke på de som er sårbare. Nå er tiden inne for en gåtur, en ekstra telefon eller en ekstra prat med de du vet er mye alene. 

- Og husk å si ja til vaksine. Uten vaksine tar det ti år å slå tilpbake denne pandemien. Med vaksine gjenstår noen uker eller måneder. Det viser hvor viktig det er, sier ordfører Nils Olav Larsen.