- Vi skal ikke hovere over få smittede i Vennesla. Mange kommuner har lave tall. Samtidig handler ikke dette om ren flaks. Det viser en befolkning som virkelig bidrar i den dugnaden vi alle er bedt om å bidra i, sier kommuneoverlege Per Kjetil Dalane.

En klok franskmann sa en gang at tålmodighet kan oppleves som en lettere fortvilelse. Mange kjenner nok den følelsen nå – etter over to uker med en veldig spesiell hverdag og uten at koronaen har tatt kraftig tak.

- Jeg kan bare be alle om å fortsatt vise tålmodighet og å stå trofast på at denne dugnaden skal vi greie. Jeg er imponert over innbyggerne. Men vi må greie å holde trykket, greie å holde motivasjonen oppe, sier ordføreren.

Sammen med varaordfører Eivind Drivenes ber han innbyggerne senke skuldrene og nyte livet i helga – innenfor de strenge rammene alle nå er godt kjent med.

- Ta en tur i heia. Ring noen du vet trenger en oppmuntring. Se hverandre. Skap glede for andre, sier ordføreren.

Tålmodighet kan være en prøve. Mange jobber hjemme og begynner å kjenne på brakkesyke. Mange ungdommer spinner etter sosial kontakt. Det er da lunta kan bli kort. Samtidig er det akkurat nå vi må være ekstra tålmodige med hverandre.

Ny pakke til næringslivet

Regjeringen la fredag morgen fram ny krisepakke til næringslivet. Sammen med partene i arbeidslivet og Finansnorge etableres en digital betalingsløsning der bedrifter kan søke om kontaktpåfyll. Den digitale løsningen skal være på plass om en ukes tid. Penger til bedrifter i likviditetskrise skal utbetales innen tre uker.  Regjeringen regner med å bruke mellom 10 og 20 milliarder kroner i måneden på denne ordningen så lenge den varer.

Regjeringens informasjon om ordningen

Næringsrådgiver Torgeir Haugaa tror denne pakken vil få stor betydning for små og mellomstore bedrifter i Vennesla. Han sier det viktige er å gi likviditet så bedriftene kan eksistere til den dagen omsetningen igjen øker og vi er over den verste kristen. Haugaa kan bistå hvis bedrifter har spørsmål.

Øvrig informasjon:

  • Ingen nye smittetilfeller kjent i Vennesla siste døgn.
  • Vennesla kommune har trygg og sikker bemanning gjennom helga. Det er full oversikt over vikarer å sette inn, hvis det oppstår hull som må fylles.
  • Det er 35 ansatte i helse og omsorg i karantene, samlet 76 ansatte.
  • Legevakten i Kristiansand er nattlegevakt for Vennesla. Her har to leger hatt smitte uten å ha hatt symptomer på sykdom, og det har blitt sjekket om de har smittet noen - uten at det er påvist. Hvis venndøler har vært hos noen av disse legene, vil hver enkelt bli oppringt spesielt. Det er ingen grunn til å frykte ytterligere smittespredning – utover den generelle faren som er overalt i samfunnet.