Vennesla kommune og kommuneoverlegen har fått ganske mange spørsmål om fritidsaktiviteter i dag, etter innføringen av lokal karanteneforskrift i går onsdag 9. november.

Det er viktig at vi alle har to tanker i hodet samtidig. Vi må tenke smittevern, men samtidig skal vi leve så normalt som mulig. Kriseledelsen ønsker å understreke at vi ikke har kommet med noen råd om å stenge eller avlyse. Tvert i mot vil vi understreke viktigheten av å opprettholde tilbud på fritiden fordi det er viktig for alle, særlig barn og unge, å ha trivelige ting å holde på med.

Det er mye smitte i bygda nå, men det er gjort tiltak vi mener er målrettede. Vi har innført gult nivå på Vennesla skole. Fjerde trinn har hjemmeskole ut uka. Det er innført karantene og testregime på syv dager for husstandsmedlemmer og nærkontakter til smittede. Det er også innført råd om å holde avstand på minst en meter  og redusere antall nærkontakter og sosial kontakt. Det er råd om munnbind inne der avstand ikke kan sikres.

Dette er gode tiltak å følge, men meningen med dem er ikke at aktiviteter må stenge og at samfunnet lukker ned, tvert i mot. De skal sikre at vi kan leve så normalt som mulig framover!

Tren og gå på forening med god samvittighet, lykke til!