- Veldig moro. Det er jeg som har skrevet teksten og sendt til den franske forfatteren, forteller biblioteksjef Anne Kjersti Bentsen.

Bokas tittel betyr «En verden av biblioteker» på norsk.

Sendte tekst fra Vennesla

Anne Kjersti kommer trolig aldri til å lese teksten i boka selv. Hun sendte den inn på engelsk, men kan ikke fransk og derfor er boka heller uleselig for henne. Tusenvis av arkitektstudenter og bibliotek-fagfolk verden over vil nok lese med stor interesse.

De kan lese om prosessen som ledet fram til nytt bibliotek i Vennesla, om arkitekturen og valget av tre som materiale, om biblioteket som er blitt et landemerke og sosialt samlingspunkt og mye mer.

Eneste norske

Den franske redaktøren av boka jobber ved universitetet i Lille og skulle gi ut en prestisje-fagbok om verdens flotteste bibliotekene i verden. 45 ulike bibliotek er omtalt. Vennesla er eneste norske. Han tok kontakt med Anne Kjersti Bentsen helt tilbake i 2016. Først nå kom boka.

- Det er blitt mye oppmerksomhet ute i verden rundt Kulturhuset og biblioteket i Vennesla?

- Ja, jeg har ikke tall lenger. Jeg begynte med å klippe ut og kopiere, men greide ikke å følge med på alt. Det er jo stadig nett-kåringer hvor vi er blant verdens flotteste biblioteker, sier Bentsen.

Stadig delegasjoner fra utlandet

1. mai måtte hun gå ekstra på jobb. Da kom 30 tyske arkitektstudenter for å beskue biblioteket og Kulturhuset. I Tyskland er det ikke lov å sette opp offentlige bygg i tre. De var imponert. Tyskerne ville hjem og diskutere, for klimamessig er tre å foretrekke.

4. juni kommer en delegasjon med 12 sørkoreanere. De driver med utvikling av leseringer.

- Det er tredje delegasjon fra Sør-Korea. Vi hadde først noen få som kom gående langs veien etter å tatt toget til Vikeland. Like etter kom en busslast med 40 sørkoreanere, forteller Anne Kjersti Bentsen, som ikke blir lei av å fortelle om det fantastiske bygget midt i gågata i Vennesla.