- Vi hadde ikke hatt dager på snø lokalt hvis ikke Sandrip hadde produset kunstsnø. Vi er helt avhengig av Sandrip for at våre barn og unge skal trene, sier Inger Aurebekk Udø i Torridal Idrettslag.

De 2,7 kilometerne med fantastiske kunstsnø-løyper brukes  av svært mange, og det har faktisk vært gode forhold på Sandrip fra desember og til nå –  hver eneste dag!

Vennesla kommune og Kristiansand kommune eier Sandripheia Fritidspark sammen, og i 2019 sto anlegget ferdig i ny drakt. Det er blitt et fantastisk anlegg for skiskyting, langrenn og koselig, vinterlig friluftsliv. På kveldene er det fullt av folk både i langrennsløypene, akebakken og hoppbakken.

VM-heltene skryter

- Jeg kunne ikke dratt hjem til jul, uten kunstsnøen på Sandrip, forteller Mathias Holbæk fra Vindbjart, verdens første verdensmester i langrenn fra Agder. Han har hatt noen hundre tunder i det gamle anlegget som gutt, og han sier det nye anlegget bare er et fantastisk framkskritt.

- Også for meg er kunstsnøen og de ny løypene helt avgjørende, sier Thomas Mollestad fra Oddersjaa,  bronsevinner fra samme VM.

Begge understreker hvor viktig kunstsnø-anlegget og løypene på Sandrip er for skisatsingen i Vennesla- og Kristiansand-regionen. Det må være et godt lokalt snø-tilbud for at klubbene skal kunne opprettholde satsing og trening.

Dette er musikk i ørene for styreleder Eivind Drivenes, som hele tiden er på jakt etter å gjøre anlegget både bedre og finere.

Hundrevis

- Vi har tellinger som på gode dager viser flere hundre i løypene på en hverdag. Det er mennesker som bare vil prøve en liten skitur. Det er folk fra bedriftsidretten, mosjonister, turfolk og mer proffe. Det er ikke minst mange barn og unge. Dette anlegget har så mange dimensjoner, fra folkelig skiglede til de store talentene som trenger gode treningsforhold, sier Drivenes.

Han legger ikke skjul på at han ønsker en mer varig og trygg finansiering av anlegget. Han ønsker at eierne øker de årlige bevilgningene, slik at han kan sikre snøproduksjon, lang sesong og kvalitet.

- Tellingene våre viser 70 prosent gjester fra Kristiansand og 30 prosent fra Vennesla. Det viser at vi er et anlegg for hele regionen, akkurat som vi skal være, sier Drivenes.

- Kunstsnøen gir en såle som gir gode snøforhold i lange perioder i en region som ellers vil slite med gode skiløyper. Vi har hatt løyper i månedsvis, mens mange av de andre løypene i regionen ikke har vært oppkjørt i det hele tatt, fortsetter han.

- Nede hos oss i Torridal tror jeg ikke løypene har vært kjørt i år. Det forteller hvor viktig Sandrip er for talent-utvikling og skiglede i vår region, sier Inger Aurebekk Udø.

Sjansen for flere verdensmestere ville rett og slett blitt kraftig redusert uten Sandrip-anlegget!

Også når kunstsnøen smelter, er Sandrip blitt flott. Da er løypene de flotteste for rulleski. Til høsten blir det NM i skiskyting rulleski på Sandrip og i 2025 kommer landsrenn i skiskyting til Sandrip.