Etter selvtest kan du registrere deg som smittet via vår digitale løsning. Da går du inn på

hjemmetest.remin.no

 • Bla eller scroll ned til Vennesla kommune
 • Logg inn med Bank-id
 • Fyll ut og send inn

Hvis du ikke får til dette, må du ringe smittesporingsteamet.

 • SMITTESPORINGSTEAM:  telefon 941 75 469 (åpnet kl. 08.00 til kl 21.00)
 • TESTSTASJONEN I HOLTET:  telefon 902 23 523  (åpnet fra 08.00 til 15.00 i ukedagene og 09.00 til 15.00 i helgene)

Er du usikker på hvordan du skal forholde deg:  i siste instans ring smittesporingstelefonen på 941 75 469. Vi har tillit til at dere skjønner at telefon må brukes som siste utvei. Det er nå forenklede regler for isolasjon og karantene. Se under.

GODE RÅD VED TESTING:

Hvis du er usikker ved bruk av selvtest, er dette gode tips:

 • Er du i tvil om testresultat? En positiv test er en positiv test. Den trumfer en eventuell negativ test. Bestill PCR og meld inn tilfellet i selvrapporteringsløsningen.
 • Flere får bare en bitteliten strek to på testen. Dette er det samme som positiv test. Bestill PCR og meld inn tilfellet i selvrapporteringsløsningen.
 • Testen skal leses av etter 15-30 minutter. Etter dette skal testen kastes. To streker på testen etter 30 min er ikke det samme som positiv test.

Isolasjon og smittekarantene

Isolasjon

De som får påvist covid-19 må være i isolasjon i minimum 6 døgn og må være feberfri i 24 timer før isolasjon avsluttes. Det skal ikke tas ny test før isolasjon avsluttes.

 • Du må holde deg hjemme hele tiden og ikke gå ut, men du kan være i egen hage eller på egen balkong/veranda/terrasse.
 • Andre må hjelpe deg med nødvendige ærend.
 • Du skal helst holde minst to meters avstand til dem du bor sammen med.
 • Du bør ha eget rom og bad når dette er mulig. Bruk egne baderomsartikler, inkludert eget håndkle.
 • Du må være nøye med hånd- og hostehygiene for å unngå å smitte andre i husstanden.
 • Gjennomfør hyppig rengjøring av hjemmet, spesielt på overflater og de stedene som dere ofte tar på.

Smittekarantene:

 • Nærkontakter som er hustandsmedlem eller tilsvarende nær den smittede skal i smittekarantene i 10 døgn etter siste nærkontakt. (Nasjonale myndigheter vurderer at dette kan erstattes av testregime, men vurderingene rundt dette er ikke sluttført.)
 • Nærkontakter som er hustandsmedlem eller tilsvarende nær den smittedeskal så snart som mulig teste seg med hurtigtest gjennomført av helsepersonell eller PCR-test. Ved negativt testresultat fra slik test tatt tidligst 7 døgn etter nærkontakten kan karantenen avsluttes.
 • Karanteneplikten gjelder ikke personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder.
 • Karanteneplikten gjelder ikke personer som fikk oppfriskningsdose minst 1 uke før nærkontakten, og som tester seg daglig med selvtest, antigen hurtigtest gjennomført av helsepersonell eller annenhver dag med PCR-test i 7 døgn etter nærkontakten.
 • I tillegg gjelder enkelte særskilte unntak for blant annet nøkkelpersonell i kritiske samfunnsfunksjoner.
 • Øvrige nærkontakter har ikke karanteneplikt, men anbefales å teste seg 3 dager etter nærkontakt, og ny test 2 dager senere (dag 5). Vær ekstra oppmerksom på symptomer i 10 dager. Ved symptomer: Bli hjemme og test deg.

Testing av barn under 16 år

Barn under 16 år skal ikke testes dersom det er uforholdsmessig krevende å få tatt test av barnet. Ved smitte i skoler eller barnehager vil rektor eller styrer gi informasjon hvis det anbefales testing av barn.

Praktiske tips og info om testing og selvtesting

Teststasjonen i Vennesla ligger i Holtet, like nord for Vennesla kirke.

Åpningstider er hverdager kl 8-15 og i helger og helligdager fra kl. 9-15.

Der kan man få utlevert selvtest (hurtigtest man enkelt kan gjøre selv), dette krever ikke time, bare kjør inn i drive-thru.

Dersom man ønsker at teststasjonen skal utføre testen må det bestilles time gjennom c19 (krever innlogging). Det settes da automatisk opp en time neste dag om man bestiller på kvelden, og etter noen timer om man bestiller om formiddagen.

     -         Rutinemessig tas det også der hurtigtest. Svar kommer på helsenorge.no innen ca 30 min.

     -    PCR (mest følsom og nøyaktig) brukes som bekreftelsestest etter positiv hurtigtest, denne sendes til laboratorier, og der svaret vanligvis kommer etter 1-2 dager, også på helsenorge.no

 

 

Hvordan bruker du en selvtest?

Når du har tatt selvtesten vil du få svar etter 15 minutter.  Det er veldig viktig at testene blir gjort riktig, derfor må bruksanvisningen leses nøye først. I filmen demonstreres det som står i bruksanvisningen.  

Hurtigveiledning til selvtest.  

Brukervideo til selvtest

 

SMITTESTOPP-APPEN - mer aktuell enn før

De nye endringene i TISK gjør at Smittestopp-appen er enda mer aktuell å bruke.

Dersom du ikke allerede har lastet den ned, gjør det nå. Og hvis du blir smittet, husk å melde det i appen. Det er anonymt. De du har vært i nærheten av får varsel raskt. De vet ikke hvem som er smittet, men de får melding om å være obs på symptomer og teste seg.

Hvis flere begynner å bruke Smittestopp, letter det arbeidet med smittesporing og kan bidra til å bryte smittekjeder. Smittestopp kan også brukes på reise i EU- og EØS-land. Den finnes på mange språk, blant andre arabisk, tyrkisk og urdu.