Ved fjordparken står Britt Pedersen fra Servicetorget og miljørådgiver Eirik Aarrestad for å vise fram sekkene du kan plukke søppel i. Alle som blir med på aksjonen kan hente sekker og hansker i Servicetorget på Herredshuset fra og med nå!

- Det er så mange vakre plasser langs elva og rundt over alt i hele kommunen. Men det er altfor mye søppel også. I kommunen håper vi derfor at mange vil delta. Strandryddeuka er blitt veldig svær over hele Norge. Nå har vi jobba en del for å få ting til å skje i Vennesla også, sier Joachim Nystøl, ingeniør i teknisk enhet.

Han har bestilt 3000 hansker og sekker fra Hold Norge Ren-kampanjen. Han har utfordret og fått med alle skolene i Vennesla – og han har organiserer tømmeplasser hvor du kan plassere det du samler inn. Avfall Sør og kommunen kommer og henter.

Aarrestad sier strandryddeuka passer midt i blinken sammen med det vi jobber mye med i Vennesla kommune nå. Grønn urban bygd, klimaplan og fokus på bærekraft. Habn håper mange vi lengasjere seg. Britt Pedersen har hatt det travelt nok med forhåndsstemming, men sier at hun håper mange kommerr innom Herredshuset for å hente sekker og hansker.

Nystøl minner om alvoret. Tusenvis av tonn plast kastes hvert år. Gradvis brytes det ned til mikroplast og havner inn i jordsmonn, elver og bekker. Mye søppel spises av dyr og det kan pine dem til døde. Tau og metall kan være dødsfeller for ville dyr og fugl. Vi har et felles ansvar for å rydde opp og gjøre den grønne og urbane kommunen Vennesla enda litt flottere og renere.

rydde

Samleplassene er:

  • Konteiner ved Joker Kvarstein
  • Konteiner ved Fjordparken (østsida)
  • Konteiner ved lastevelta ved Leifstranda
  • Konteiner ved Skarpengland skole (p-plass mot fylkesveg)
  • Oppsamlingsplass Eikeland oppvekstsenter

- Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, minner Nystøl om.

Vennesla kommune sammen med Hold Norge Rent og Avfall Sør oppfordrer alle til å sette fokus på «Hold Norge rent!» en dag eller noen timer.

Strandryddeuka begynte med en strandryddedag i 2011, men handler nå om å rydde overalt. Hver dag neste uke er egen temadag, men du kan rydde når det passer greit for deg.

Du og vennegjengen eller du og laget ditt kan bare ut å rydde. Eller dere kan gå inn på https://ryddenorge.no/ og registrere dere og bruke ryddeappen. Da får vi registrert hvor det ryddes.

Hver dag i løpet av dugnadsperioden oppfordrer vi til rydding langs elver, bekker, vann, strender, turstier og i nærområder.

Les mer om Strandryddeuka, tips til nye ryddere og temadagene her: https://holdnorgerent.no/strandryddeuka

Finn området du vil rydde, gå inn på «Strandryddeuka» begynte med den store strandryddedagen i 2011, men er vokst seg stor og flott – og nå handler det om å rydde overalt.

Strandryddeuka er en sosial, engasjerende og lærerik uke, og vi inviterer dere til å bli med på dugnaden denne uka. En ryddeaksjon skaper bevissthet om forsøpling, bidrar til en renere natur og er i tillegg en sosial aktivitet. Den passer for både skoler, familier, vennegjenger, lag og foreninger. Og dessverre er det nok å ta fatt i – også i grønne og urbane Vennesla kommune.

Dersom du lurer på noe er det bare å sende epost til Joachim.nystol@vennesla.kommune.no eller ringe på 982 94 328

PS: På strandryddeukas hjemmesider og sosiale mediekanaler oppfordres skoler og famlier og foreninger til å sende inn ryddebilder og gjerne en video. Benytt anledningen og reklamer for Vennesla!