- Vi kan ha ulike syn i samlivsspørsmål, men ingen skal diskrimineres eller trakasseres for den de er. Derfor ønsker vi å markere Skeive Sørlandsdager på denne rolige måten, sier ordfører Nils Olav Larsen.

Kommunens offisielle flaggstang brukes kun til det norske flagget, eventuelt kommunevåpen. Ved siden av Herredshuset er det fire flaggstenger som brukes under Sørcup, Kulturuka og ved andre arrangementer.  

Det er her ordføreren, etter politisk drøfting, har bestemt at regnbueflagget skal heises.

- Kommunen vil heise flagget tirsdag og ha det oppe til etter Skeie Sørlandsdager er avsluttet  i helgen, opplyser ordføreren.

Ingen skal diskrimineres

Han vil ikke gå nærmere inn i debatten som nå pågår i KrF om homofile ekteskap.  Larsen minner om at han er ordfører for alle innbyggere i Vennesla, og at det er naturlig for en ordfører å kjempe mot diskriminering og trakassering, uavhengig av personlige oppfatninger eller partipolitikk.

Kommunestyret i Vennesla har tidligere forpliktet seg på likestilling-, inkludering- og mangfold-plan for Agder, hvor det heter:

“Alle personer skal ha like rettigheter og muligheter i samfunnet, uavhengig av blant annet kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet og religion.”

Ros fra Fri Sør

Leder av Fri Sør, Anne Charlotte Larsen, sier hun setter stor pris på avgjørelsen i Vennesla.

- Det gjøres et flott inkluderingsarbeid både ved  Vennesla videregående skole og i Frivilligsentralen og andre steder i Vennesla. Det varmer virkelig at dette arbeidet synliggjøres på denne måten,  sier hun.

I fjor utfordret Fri Sør ordførerne til å heise regnbueflagget, i år har utfordringen spesielt gått til fylkets videregående skoler.