Tradisjonsrike men likevel utviklende og nyskapende Huntonit ble kåret til "Årets bedrift" etter et rekordår. Vennesla største private arbeidsplass og industribedrift og oppnådde både rekordomsetning og rekordresultat i 2020. Det var Kjetil Askedal og Torunn Mangseth som mottok prisen på vegne av Huntonit. Ordfører Nils Olav Larsen hadde æren av å dele ut prisen. Vi siterer fra juryens begrunnelse.

Nesten en halv milliard

«Mange bedrifter har lagt et tøft år bak seg i 2020. Årets bedrift og prisvinner er i denne sammenheng litt som kjerringa mot strømmen. Året ble et rekordår både omsetningsmessig og resultatmessig, og lå helt tett opp under en halv milliard kroner i omsetning. Årets bedrift inngår som del av et større konsern, som på toppen av det hele er eid av en ekte Venndøl. Vinneren er Huntonit As, del av Byggma Group.

Venneslas kommunevåpen kan stå som et godt bilde på denne bedriften. Oppe til venstre har vi trærne som representerer skog og trevirke. Nede til høyre har vi tannhjulet, som representerer industrien, og i midten har vi strekene som representerer elva. Selve livsnerven for etablering av lokalsamfunnet som etter hvert vokste fram og ble til Vennesla.

Selv om industriens rolle i Vennesla har gått sterkt tilbake, kan vi heldigvis ikke si det samme om årets bedrift. Bedriften har med seg en lang historie på cirka 80 år, men fremstår i dag som en bedrift som har tatt nye produksjonsmetoder og moderne teknologi i bruk for å møte markedets krav til produktutvikling og nye produkter. Som en interessant kuriositet har bedriften tatt i bruk robotteknologi levert av en av våre tidligere prisvinnere som årets bedrift, nemlig Tratec Norcon. Huntonit  er en hjørnestensbedrift i Vennesla, med opp imot 200 ansatte, og dermed den bedriften i Vennesla som sysselsetter flest ansatte.»

Kenneth Wikstøl mottar prisen som årets gründer av ordfører Nils Olav Larsen. Foto: Vennesla Tidende
Kenneth Wikstøl mottar prisen som årets gründer av ordfører Nils Olav Larsen. Foto: Vennesla Tidende

Juvet Bungy

Den gjeve prisen for "Årets gründer" ble tildelt Juvet Bungy og Kenneth Wikstøl for utviklingen av den nye attraksjonen ved Kravlefossen ikke langt fra Stallemo, helt vest i Vennesla kommune. På to år har Juvet skapt seg et navn og blitt en god markedsfører av Vennesla, og i år kan det bli rekord med over 1000 hopp-gjester i  Juvet. Vi er helt avhengig av gründere som vil og kan. Slik skapes framtida! Kenneth Wikstøl fikk prisen av ordfører Nils Olav Larsen og vi siterer fra juryens begrunnelse:

«Bedriften er en gründerbedrift både i den forstand at den selv er ganske nystartet. Men også i den forstand at den representerer en bransje som vi ikke skal gå så veldig mange år tilbake i tid for å se starten på.

Etter en forsiktig start for noen få år siden, fikk bedriften en ufrivillig pause etter nedstengingen før sommersesongen i fjor, men har som resultat av en smule stahet og stå på-vilje kommet seg gjennom de største begrensningene som koronapandemien har gitt, og kan nå vise til stor trafikk og oppmuntrende positive tilbakemeldinger fra både kunder som har turt å bruke dem, og fra de som har ønsket at de turte, men som har snudd på kanten.

Årets gründer kan stå som et godt eksempel på mot og stå på-vilje i en fremvoksende bransje innen besøksnæringen som vi håper kan bli fulgt opp av andre fremover.»