- Noen manglet litt reflekser og noen trengte bremsejustering, forteller Dønnestad som fikk klar beskjed fra elevene om hvem de har mest tro på som reparatør.

- Ja, litt koselig å høre. Mange sa de måtte hjem til bestefar for å få orden på sykkelen, ler Dønnestad.

Bredt tilbud

Nullvisjonen jobber målrettet med trafikksikkerhet og for å få barn, ungdom og voksne til å bli bedre og tryggere trafikanter. Tom Erik Dønnestad jobber for Vennesla og Kristiansand-regionen. Han har tilhold på Herredshuset i Vennesla, men det er bare å ringe så kommer han på besøk til din klasse, forening eller klubb.

Han kan stille på sykkelkontroll eller komme med veltepetter, bildropp og mange forskjellige opplegg. Nullvisjonen driver et vidt spekter av trafikksikkerhetsarbeid og har en rekke kurs og tilbud. Du kan for eksempel avtale tid til å besøke Trafoen i Sørlandsparken. Der blir du med på en bilulykke i film og lyd. En svært sterk opplevelse, men også svært lærerik.

 Hjelmen må være på

Tom Erik som synes det var moro på Skarpengland. Det var tydelig at elevene har et godt forhold til trafikksikkerhet. Dønnestad sier syklene generelt var i god stand og han gav godkjent-stempel på de aller fleste.

- Et par manglet lykt, men det var visst fordi eierne ikke fikk lov å sykle i mørket. Så da så. Vi snakket mye om viktigheten av hjelm. Det kan ikke understrekes godt nok, sier Tom Erik Dønnestad.

Han arrangerte også en del ferdighetsprøver for elevene, noe de fleste mestret med bravur.

Tom Erik minner om at det nærmer seg vår. Alle bør ta en skikkelig sjekk av sykkelen før den skal i daglig bruk igjen. Bremsene må virke, og det er jo greit at hjul og styre er skrudd fast som de skal.