Park- og idrettsjef Jürgen Orf har en egen evne til å få pengene til å strekke langt.

- Vi ble forsinket med grusing av Mila på Venneslaheia på grunn av tørken i sommer. Nå er jeg glad for det. Vi måtte skifte ut massen på kunstgressbanen i Askedalen. 1400 kubikkmeter med sand, 140 lastebillass, er flytta opp i tur- og skiløypa på Venneslaheia. Det er store ressuser spart, ikke minst økonomisk, sier Orf.

Gjenbruk av beste merke, altså!

Bilde av kunstgressbane

Miljøvennlig - sparer granulat

Om en ukes tid skal banen være klar til bruk, vel å merke hvis været holder seg rimelig tørt. Blir det mye regn, må ekspertene fra Latvia ta pause. Kunstggresset legges i noen store lengder som limes sammen. Du kan ikke lime i styrtregn.

- Det går med cirka 2,5 millioner kroner til å skifte dekke. Vi har skifta 20 centimeter av underlaget. Det hadde for lite drenering. Samtidig er det nye dekket én centimeter kortere. Det betyr at vi sparer mye granulat. Det er bra for miljøet, sier Orf. 

Han har også bestilt spesialkummer som vil samle opp granulat. Det blir også lagt en del ekstra granulat på den store kunstgressbanen mot Moseidmoen skole.

- Når begynner arbeidet med ny idrettsplass?

- Mandag 12. november starter de med å sikre området. Om de begynner å fjerne gressmatta samme dag, er usikkert, sier Orf.

Fram til våren skal det brukes vel 23 millioner kroner på ny kunstgressbane, nye løpebaner, nytt kastområde og generell oppgradering. Alt skal stå ferdig fem dager før 17. mai, er håpet.