Det er få som har preget Vennesla kommune som Jürgen Orf: Ny svømmehall, ny idrettsplass, Sandrip, et drøyt dusin balløkker, sentrum med lekeplasser og gågata, strandstien, turløypenettet,  for ikke å snakke om kirkegårdene

- Jeg har vært med på utvidelse av kirkegårdene i både Vennesla og Øvrebø. Jeg følte jeg måtte fortsette til vi har utvidet den på Hægeland også. Det skjer til sommeren, humrer Orf.

Sommeren 1975

Han kom til Vennesla kommune 1. juni 1975, tre uker etter giftet han seg. Orf har gått gradene som anleggsgartner, oppsynsmann, avdelingsleder og til slutt enhetsleder og park- og idrettssjef.

Han har preget Vennesla kommune både internt og eksternt og satt spor som vil stå omtrent for evigheten.

- Jeg må få takk flotte medarbeidere og en rådmann som gir meg tillit og frihet. Vennesla kommune er en flott arbeidsplass, sier Orf.

Fortsetter som rådgiver

Han går av som leder 1. august neste år, men vil fortsette i en 80 prosent stilling. Han skal ha prosjektansvar/rådgiver og jobbe med spillemidler. Jürgen Orf har en kompetanse på spillemidler som få andre på Agder – og det har gjort at Vennesla har kunnet finansiere og bygge ut mer idrettsanlegg enn vi ellers kunne.

- Jeg ville egentlig slutte helt, men ble overtalt til å fortsette. Jeg skal være en slags mentor for den nye park- og idrettssjefen hvis han eller hun trenger det. Park- og idrett er en stor enhet med mange ting å sette seg inn i, forteller Orf.

Kommunalsjef Vidar H. Homme er glad for at Orf velger å trappe ned gradvis.

- Jürgen er en institusjon i kommunen som sitter på enormt mye erfaring og kompetanse. Det er flott at han blir med videre samtidig som han leverer stafettpinnen til andre, sier han.

Barnebarn og frimerker

Orf gleder seg til å trappe ned. Han skal bruke mer tid på fisking, frimerker og postkort , reiser og ikke minst barnebarn.

- De ringer og lurer på hvorfor bestefar må jobbe på søndager og om kvelden. Det er ikke alltid så lett å forklare at vi har anbud og prosjekter på gang.  Det satt litt langt inne å ta avgjørelsen, men nå er jeg både lettet og glad, sier Orf.

Han slutter altså fornøyd som leder – med ett unntak.

- Jeg lovet meg selv at vi skulle skape en flott park foran Herredshuset mot elva. Det har vi ikke rukket. Nå håper jeg det blir penger til å grave ut under fv 405 og skape en park med tilgang til elva. Men det får bli nestemanns problem å ordne med, sier Jürgen Orf, som fyller 67 i september neste år.