Testsenteret i Holtet utvider åpningstiden til 08.00-21.00 på hverdager. Lørdag og søndag blir åpningstiden fra 09.00 til 15.00

Vi oppretter også system for utdeling av tester i Spar-butikken på Øvrebø og Spar-butikken på Hægeland fra utpå dagen fredag 21. janaur. Butikk-personalet får et info-skriv om hvordan test-utdeling skal foregå.

Viktig å merke seg:

  • Det blir ikke fri tilgang på tester. Du som har symptomer, bør få noen til å hente for deg. Du får én test til å avklare om du er smitta.
  • Nærkontakter og husstandsmedlemmer i testregime kan få en pakke med flere tester. Det må hentes en pakke av gangen.
  • Vi er nødt til denne måten å gjøre det på, for å sikre nok tester.
  • Alle som trenger test til andre ting, må skaffe selv.

Ved denne utvidelsen av test-distribusjon forbereder vi ytterligere smitteøkning og en situasjo der karantene i enda større grad enn nå avløses av testing.

Vi minner om systemet som gjelder:

  • Smittede går i isolasjon. Etter positivt svar på hurtigtest, registreres smitten via registeringsløsningen på vår hjemmeside. Dere får da en SMS. Dere får ikke telefon utover dette lenger.
  • I øyeblikket er det kun husstandsmedlemmer og like nære nærkontakter som skal i karantene, og karantenen er i i ti døgn etter siste nærkontakt. Men karantene gjelder heller ikke for denne gruppen hvis du har tatt oppfriskningsdose for minst en uke siden og du tester deg daglig i sju døgn etter nærkontakten. Karantene gjelder heller ikke hvis du har hatt cobid-19 siste tre måneder. Du kan teste deg ut av karantene etter sju dager.
  •  Det er kun personer med positiv hurtigtest/hjemmetest som anbefales å ta pcr. Alle andre, også folk i karantene, kan teste seg med hurtigtest inntil den eventuelt slår ut positivt. Dette for å avlaste testklinikken.