- Jeg er så stolt både av barna og de ansatte. I år droppet vi den tradisjonelle grillfesten. Vi gikk heller for en sommerutstilling med fingermat og drikke av stett-glass der vi kan få vist alt det fantastiske barna lager i løpet av en sesong, sa styrer Kristin Vasvik Håland, der hun sto i porten og tok i mot

Hun understreket stoltheten ved å gå i T-skjorte med påskriften "I love my job for all the little reasons". (Jeg elsker jobben min for alle de små grunnene) Det passer flott i en barnehage.

Kristin Vasvik Håland med den flotte T-skjorta
Kristin Vasvik Håland med den flotte T-skjorta

Ideen til utstillingen kom fra nestleder Monika Grødum Klungland sin, og hun sto og delte ut Mozell og fingermat til alle som kom, og hun har vært opptatt av å få vist fram alt det flotte som barna får til.

Utstillingen ble en utrolig flott dokumentasjon på hva som foregår av kreativitet og skaperglede i en barnehage i Vennesla på helt vanlige dager året rundt. Hundrevis av bilder, klokker, malerier, ja kanskje enda flere

Nora og Siri Aasen foran blå bilder. Ett av dem har Nora malt.
Nora og Siri Aasen foran blå bilder. Ett av dem har Nora malt.

Foreldre og besøkende var overveldet. For her var mye flott å se.

For eksempel Siri Aasen som vi fant foran en avdeling med blå Nupen-liknende malerier. Dattera Nora viste at hun hadde laget det ene.

Foreldre og besteforeldre gikk imponert rundt – nesten målløse til tider.

Ordføreren ser på kunsen sammen med Maria, Maral og voksen-Maria
Ordføreren ser på kunsten sammen med Maria, Maral og voksen-Maria

Ikke minst da de kom til ytterveggen med alle klokkene. Helt fantastiske klokker, kreative klokker. Fargerike klokker. Henry og Tobine har vært to av flere i klokkeklubben. De viste fram klokkene de har laget.

Henry fikk også bilde sammen med ordføreren, for Henry var gutten som sendte brev og tegning til Herredshuset med invitasjon/ordre om at ordfører og kommunedirektør måtte komme å se.

- Jeg er mektig imponert. Fantastisk flott, sa ordføreren, da så han på malerier sammen med Maria, Maral og voksen-Maria.

Filipinsk dans
Filipinsk dans

Han hadde for anledningen på seg ordførerkjedet, slik det sømmer seg på åpning av kunstutstilling.

I et hjørne var det filipinsk danseoppvisning foran en rekke malerier og bilder. I en liten hytte hadde filmklubben rigget kino der de viste filmene de selv har laget i løpet av vinteren. Andre steder ble det servert mat.

Ordentlig opplegg til velkomst
Ordentlig opplegg til velkomst.

Utstillingen ble avsluttet med roseutdeling. Alle barna som nå slutter i barnehagen for å begynne på skolen, fikk hilsen og rose med seg hjem.

Sommerutstillingen ved Klokkerstua barnehage er definitivt gått fra forsøksprøvestadiet til å bli fast tradisjon på første forsøk. For et fantastisk skue . . .

Tobine og Henry viser de fantastiske klokkene de har laget
Tobine og Henry viser de fantastiske klokkene de har laget
Egen kino med egenlaget film
Egen kino med egenlaget film