- Dere er heldige. Dere bor i verdens beste kommune og har fått den aller flotteste skolen, sa ordføreren i sin tale.

Han ba elevene ta vare på hverandre og skolen, kose seg, men også jobbe hardt.

Rådmann og rektor i det nye flotte personalrommet.
Rådmann og rektor i det nye flotte personalrommet.

Et stort år for skolen

Rektor Anne Marie Robstad Hagen snakket om et «helt utrolig» år på Skarpengland.

- Vi begynte med den nye skolestartfestivalen. Avisene skrev om «verdens beste skole». Til jul fortsatte det med utdeling av læringsbrett til elever og ansatte og innføring av digital læring. Og mens disse store tingene har skjedd, har vi også bygd om skolen, sa hun.

Skarpengland skole får flere nye klasserom, nye spesialrom for tekstil, naturfag og sløyd, samt helt ny personalavdeling og nye kontorer.

Den nye flotte sløydsalen
Den nye flotte sløydsalen

Rimeligere

Politikerne vedtok en ramme på 31,7 millioner kroner. Den ligger an til å holde med god margin. Alt er ikke ferdig ennå (elektrokjele skiftes i sommer), men kommuneadministrasjonen har greid å bygge for noe mindre penger enn de hadde disponibelt.

Skarpengland nye skole er det første store byggeprosjektet etter den nye planleggingsmodellen med administrativ prosjektgruppe  i stedet for politisk byggekomite. Enhetsleder for byggforvaltning Inger Neset og prosjektleder Bjørn Erik Ekberg får mye skryt for måten de har planlagt og prosjektert.

Folkfest i skolegården
Folkfest i skolegården

Hundrevis

Folkefesten begynte med 500 i Øvrebøhallen klokka halv fem tirsdag ettermiddag. Der var det dans, sang og taler. Etterpå var det åpen skole med omvisning, kafe og danseoppvisning i skolegården.

Både ordfører, rektor, rådmann og prosjektledelse er stolte og fornøyde med prosjektet. Men det er sannelig barn og voksne i Øvrebø også. Mange snakket om hvor flott skolen er blitt.