- Nå kommer byggfag hjem. Vennesla har alltid hatt de beste håndverkerne. Dette er på tide - og så viktig, sa ordfører Nils Olav Larsen.

Han tok første spadetak sammen med fylkesordfører Arne Thommasen, leder i Vennesla Næringforening Ole Harald Mykland og byggfagelevene Hizel Saleh og Martin Bjørnestad.

Arne Thomassen minnet om at Agder fylkskommune hver dag har 11000 elever i videregående skole, 4.000 ute i lære og 500 på fagskole.

- Da er det ikke alltid så lett å velge hvor utbygginger skal komme, men denne var det stor enighet om. Vi treffer jobbmarkedet og vi treffer med kompetansen. Dette er stas å være med på for en gammel rørlegger, sa Thomassen.

Tidligere rektor Torkild Odd Haus var til stede under første spadetak. Det var han som i sin tid startet kampen for byggfag. Nåværende rektor Gyrid Nedberg Grønlid fikk gleden av å sette i gang, etter at hele Vennesla-samfunnet mobiliserte for å få byggfag for noen år siden.

Nybygget blir på 1100 kvadrat og kostnadsrammen er på rundt 50 millioner kronner. Med avsatte reserver opp mot 60 millioner kroner. Bygget skal komme i den nordlige delen av skolen, nord for gymsalen. Entreprenørene starter gravingen samtidig med at skolen tar ferie.

- Entreprenøren  spurte når elevene tar sommerferie. Rundt klokka to torsdag, sa jeg. Da kommer vi kvart på, lød beskjeden, fortalte rektor.

Arbeidet er altså i gang.