Ungdommene viser oss at inkludering og samskaping ikke er så vanskelig, bare veldig, veldig moro:

Latter og musikk runger gjennom korridorene på den siste øvelsen, det er tydeligvis her det skjer! Barna og ungdommene er fra Vennesla, men en del av dem har også røtter i andre deler av verden.

Samskaping i praksis

Praten går på venndølsk, sangene på russisk, indisk, norsk, syrisk og kongolesisk og dansene er en utfordring for stive nordiske hofter. Men danse gjør de alle som en, syngende og leende for det er jo det vi gjør – vi leker! Denne fine gjengen startet opp høsten 2019 og er nå klare for forestilling på scenen i kulturhuset.

Flere farger – Vennesla, et konsept som kanskje er bedre kjent som Fargespill, har sin første forestilling og dette er en ny verden for mange av deltakerne.

Pedagogikken i prosjektet er en utveksling av kultur, det er altså ingen som alene sitter på det som skal læres bort. De kommer med sin egen tradisjonsmusikk, dans og kulturelle identitet, mange har flere, og deler med de andre.

De lærer og lærer bort enkelt og greit, dette er samskaping i praksis.

Mangfold

Forestillingen skulle vært i mai, men som alle andre fikk oppladningen en brå slutt i mars. Onsdag 28.okt kl 18 og torsdag 29.okt kl 18 kan du se dem alle i kulturhuset. Her blir det indisk og somalisk vuggesang, norske huldre, rumensk folkedans og mye annet spennende.

Ta turen og treff Venneslas fargesprakende mangfold på scenen sammen med bandet ledet av Vidar Bø. Pedagoger fra Kulturskolen inn i prosjektet har vært Anne Torvik (vokal) og Lotte Egebakken (dans) samt en fantastisk ressurs fra NAV nemlig Tone Kristin Berge, selv krysskulturell og en nøkkelbrikke for alle i denne perioden. I tillegg har prosjektet hatt tverrfaglig team i ryggen, en god støtte og heiagjeng!

Flere Farger Vennesla 2020 avsluttes med disse forestillingene, om prosjektet videreføres er fremdeles uklart.

Billetter:

Billetter kjøpes på ebillett.no, på telefon 381 37300, i bibliotekskranka eller ved inngang.

Av Ingunn Abrahamsen