Noen av smittetilfellene har hatt kontakt med mange via store familiebegivenheter og to smittede er elever på vg1 og vg2 på Vennesla videregående skole.

Vårt smittesporingsteam ble utvidet med flere ekstra personer mandag kveld, og jobbet til sen kveld med å ringe aktuelle nærkontakter. Det pågår fortsatt smittesporing.

Testsenteret i Holtet er vanligvis åpent fra klokka 08.00 til 12.00 hver dag. I dag (tirsdag 24. august) vil senteret også ha åpent om ettermiddagen. Hvis behov, øker vi åpningstiden også flere dager.

Det er viktig at du bestiller test hvis du føler symptomer eller er i tvil om du kan ha symptomer.

Mandag ble det til sammen gjennomført 152 hurtigtester og fire pcr-tester ved testsenteret vårt i Holtet. 73 tester var elever fra Vennesla videregående skole. Tirsdag er det allerede bestilt over 104 tester til.

Rektor Gyrid Nedberg Grønlid sier skolen og kommunen har samarbeidet godt om å få informert de enkelte som trenger testing nå og i dagene som kommer.

Test bestilles via C19.no.

Etter de nye reglene trenger ikke så mange i karantene som før. Personer under 18 år og andre som kommuneoverlegen bestemmer, kan erstatte karantene med et utvidet testregime. Du må da teste deg dag én, dag tre og dag fem. Har du negativ test, kan du fortsette som vanlig. Ved positiv test må du i isolasjon. 

Våre smittesporere har kontaktet mange mandag kveld og vil fortsette med sporingen og kvalitetssikringen av sporingen tirsdag. Vi har foreløpig ikke en endelig oversikt over antall nærkontakter og karantene.

Oppfordring: Følg smitterådene nøye. Ikke nøl med å bestille test hvis du er i tvil om symptomer.