Avtalen ble feiret med bløtkake på Herredshuset tirsdag, der moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen fra Telenor besøkte ordfører Nils Olav Larsen.

Det er områdene Voreland og Skjervedal som nå får fiber, sammen med området fra Mølletoppen og nord til Jeppestøl. Tellhaugane i Iveland kommune er også med på avtalen.

- Samlet vil om lag 50 husstander få fiber. Hver husstand vil om kort tid får informasjon om tilbud. Deretter blir det informasjonsmøte, opplyser næringsrådgiver Torgeir Haugaa i Vennesla kommune. Det er han som har ansvar for å håndtere støtteordningene til bredbåndsutbygging og fiberutbygging.

De siste årene har det vært store utbygginger i Vestbygda i Hægeland og i Øvrebø, områder som de store teleselskapene ikke selv finner formålstjenlig å bygge ut, men som blir bygget ut gjennom offentlig støtteordninger og avtaler. Denne siste kontrakten er også muliggjort gjennom økonomisk støtte fra Vennesla kommune, Agder fylkeskommune og staten. Det er en del av satsingen Det digitale Agder. 

Telenor har krav om å levere fiber i de nye områdene innen neste år, men alt ligger an til at utbyggingen kan stå ferdig allerede inneværende år.